Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország legjobbjai mérkőznek meg vasárnap Győrben az U20-as korosztály számára kiírt versenyen, az Olimpiai Sportparkban. A viadal jó erőfelmérő lesz a július 18-21. között megrendezésre kerülő U20-as junior atlétikai Európa-bajnokság előtt.

Örömteli hír, hogy a megmérettetésre meghívást kapott a magyar csapatba az AC Bonyhád öt atlétája is, mind a három szakágban szurkolhatunk tehát a völgységi versenyzőknek. Csábrák János tanítványai közül 800 méteren Varga Lőrinc veszi fel a küzdelmet a riválisokkal. Az európai ranglistán jelenleg ötödik idővel rendelkező futónak jó erőfelmérő lesz ez a verseny.

Kocsis Kata két évvel ezelőtt Miskolcon már magára ölthette a válogatott mezt, most ismét van lehetősége egy jó szereplésre 3000 méter akadályon.

Balogh Péter 110 méter gáton már a felnőtt mezőnyben is igazolta tehetségét. Ezúttal a saját korosztályában szerezhet pontokat a Ferenczi Imre által edzett gátfutó.

Az ifjúsági bajnokságon két egyéni csúccsal, súlylökésben és diszkoszvetésben is ezüst­érmes Kling Réka ezúttal súlylökésben kap lehetőséget.

Scheidler Géza másik tanítványa, Böndör Márton az utóbbi versenyeken sorra javította egyéni csúcsát, és közel jár az öt méteres magassághoz. Győrben tovább próbálkozhat a csúcsbeállítással.

Forrás: Rónai Gábor/TEOL