Nagy Viktor, az Atlétikai Club Bonyhád amatőr futója aktívan gyűjti a kilométereket, edzésen és versenyeken egyaránt. Április 13-án Horvátországban 5 km-es utcai versenyen abszolút 3., másnap Székesfehérváron abszolút 2. helyet gyűjtött be. Lássuk ezt a két erőpróbát az ő szavaival.

– Szombaton Eszéken álltam rajthoz. Erre a versenyre azért is mentem el, mert több mint két éve nem álltam rajthoz utcai 5 km-es versenyen, és idejét láttam már, hogy a 17:04-es egyéni csúcsomat megfejeljem. Ami végül össze is jött, 16:17-re sikerült lehoznom! Már a rajt utáni pillanatokban éreztem, hogy a mezőny eleje komoly edzettségi szinttel bír. 3,6 km-nél jártunk, amikor még két igazolt horvát futóval együtt haladtunk az élen. Ekkor ők egy iramváltást követően leszakítottak magukról, így végül a 3. helyen sikerült célba érnem.

– Másnap pedig újra rajthoz álltál.

– Az eszéki 5 km után csak azon hezitáltam, hogy vasárnap milyen távon induljak el Székesfehérváron, a IX. Cerbona félmaratonon. Végül a legrövidebb, a 7 km mellett döntöttem. Éreztem, hogy az előző napi futás után nem leszek teljesen friss, de úgy gondoltam, ami még bennem maradt, azt belerakom ebbe a futásba. Rajt után itt is 1-2 kilométeren belül nagyjából összeállt a mezőny élbolya, amibe szerencsére ott lehettem én is. Öt km után egy székesfehérvári fiatal triatlonos fiúval maradtunk ketten a mezőny elején. Ekkor ő meghúzta a váratlan hajrát, amit már nem tudtam lekövetni, így 8 másodperces előnnyel ő szakíthatta át elsőként a célszalagot. Az én időeredményem 24:01.

– Hogy értékeled a hétvégi teljesítményedet?

– Összességében elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel, de úgy gondolom, még bőven van hová fejlődni. Most szombaton Szekszárdon állok rajthoz, életemben először 1500 méteres pályaversenyen, majd másnap Budapesten a Vivicittán a 10 km-es versenyen indulok.

Kedves Viktor! Nagy gratuláció Neked és edződnek, Benedek Zsoltnak!

Hétvégén újra drukkolunk Neked: Hajrá Viktor, hajrá bonyhádi atlétika!

A székesfehérvári verseny összefoglalójában nyilatkozni is halljátok Nagy Viktort:

https://www.youtube.com/watch?v=Lblyq9LLT28

0417-1 0417-2