Győrben rendezték meg május végén az idei tanév Országos Atlétikai Diákolimpiájának döntőit. A IV. korcsoportosok kezdték a versenyzést és már az első napon dobogós helyezést értek el a bonyhádi Petőfi gimisek.

20220619a

Kajtár Kristóf 300 m síkfutásban új egyéni csúcsot futva, 38,04 mp-cel harmadikként ért célba.

Gréczy Balázs távolugrásban 585 cm-rel épphogy lemaradt a dobogóról.

20220619b

Az V-VI. korcsoportos középiskolásokkal folytatódtak az Országos Atlétikai Diákolimpia döntőjének első napi versenyei. Itt sem maradtak érem nélkül a bonyhádi gimisek: a Petőfis hagyományokat folytatva Kling Réka súlylökésben állhatott a dobogó harmadik fokára, 12,65 m-rel.

Eddig még sosem történt ilyen: két bonyhádi gimis lány jutott be a 100 m „A” döntőjébe. Ráadásul ez most olyannyira sikerült, hogy Őri Veronika új egyéni és iskolacsúcsot futva, épphogy lemaradt a dobogóról. Mindössze két század másodperccel futott többet a bronzérmesnél, 12,61 mp. Varga Sarolta 8. helye pedig szintén egyéni csúcsot hozott, 13,04 mp.

Sári ezt megelőzően nagyszerűen versenyzett fő számában, távolugrásban is. Az utolsó sorozatig a negyedik helyen állt, de itt ketten még tudtak javítani… az elért 6. helyezése így is új egyéni csúcsot jelent számára, 541cm.

Városi Rolandnak sem sok kellett, hogy éremmel térhessen haza 400 m-en. A célegyenesben nagy harcot vívott, és végül negyedikként futott be. Eredménye így is új egyéni csúcs, 49,27 mp.

Fábián Gergő magasugrásban épphogy verte a 180 cm-t, hatodikként zárta a versenyt, 175 cm-rel.

Az atlétikai diákolimpia második napján a felerősödő szélnek csak a távolugrók örültek. A futószámok és a diszkoszvetés eredményeinek nem tett jót a kavargó szél.

Őri Veronika ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta. Remek futással a hosszabb sprintszámban is csak kis különbséggel szorult le a dobogóról: 200 m-en 4. helyezés.

Varga Sarolta megközelítette az egyéni csúcsát 200 m-en, 12. lett.

Városi Roland szintén 200 m-en versenyzett ezen a napon. Futamában negyedik, összesítésben 7. helyezett lett.

Diszkoszvetésben Tóth Virág egyéni csúcsot dobva épphogy lemaradt a döntőről, 9. hely.

Kling Rékának ez volt a negyedik napja, hogy folyamatosan versenyez. A lengyelországi válogatott verseny után kiütköztek rajta a fáradtság jelei. Két érvénytelen dobás után a biztonsági kísérlettel elért eredménye sajnos most csak a 9. helyhez volt elég.

Domokos Lóránt nem sokkal maradt el súlylökésben egyéni csúcsától, 11. hely.

A Petőfi gimnázium atlétikai diákolimpiai csapata az AC Bonyhád sportolóira épül, így köszönjük az edzők, Csábrák János és Scheidler Géza munkáját is!