Február utolsó hétvégéjén a vadonatúj és nemzetközi minősítésű nyíregyházi fedett létesítményben mérték össze tudásukat hazánk legjobb atlétái. A külsőségeiben is színvonalas versenyt több mint ötezren követték online és a helyszínen is 500 felett volt a nézőszám.

A szövetség 181 tagszervezetet tart nyilván országszerte, ebből 26 szerzett érmet a hétvégén – Böndör Márton ezüstérme jóvoltából egyesületünk, az AC Bonyhád is köztük van. A fiatal rúdugró bátyja nyomdokaiba lépve kiélezett küzdelemben jutott túl a „mumusnak” számító 500 cm-en. A következő magasságon kicsit megelégedve próbálkozott, így azt már nem sikerült teljesítenie, de eredménye így is előremutató.

Két fiatalabb versenyzőnk is rajthoz állt a mezőnyben. A korosztályos bajnokságot megnyerő Kling Réka ismét együtt versenyezhetett súlylökésben a 15. bajnoki címét megnyerő Márton Anitával. A csarnokban uralkodó, nemzetközi versenyt idéző légkör kicsit megfogta Rékát is, 26 cm-rel maradt el idei legjobbjától, így a 12,74 cm-es eredményével a 6. helyen végzett.

Új versenyszámban próbálta ki magát Városi Roland, a tavalyi U18-as korosztály magasugró bajnoka. A 400 m-es síkfutásban 50,65 mp-es eredménnyel a 11. helyen végzett.

Atlétáink részére ezzel le is zárult a téli szezon, megkezdődött gőzerővel a szabadtéri versenyekre való felkészülés!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek, Scheidler Gézának és Borisz Volkovnak! Hajrá bonyhádi atlétika!