Augusztus 17-én tették közzé a hírt a MASZ weboldalán:

„Új sportszakmai igazgatót nevezett ki a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége. A testület megköszönte Kámán Bálint eddigi munkáját és az olimpia után megkezdődő új korszak szakmai munkájának irányítására Scheidler Gézát kérte fel. Scheidler Géza jól ismert a magyar atlétika világában. A Kölyökből Atléta Program vezetőjeként edzői munkája mellett az utánpótlás biztosításának koordinációja volt a feladata.

Gyulai Miklós MASZ elnök: Tokió után minden erőnkkel, legjobb szakmai tudásunkkal a Budapest 2023 világbajnokságra készülünk és a célnak megfelelően alakítjuk át a MASZ működését is. Személyesen én is köszönöm Kámán Bálint eddigi munkáját és sok sikert kívánok neki a további pályafutásához. Scheidler Gézát azt gondolom, hogy nem kell bemutatnom senkinek, a magyar atlétika egyik ismert személyisége, akinek az a megtisztelő feladat és óriási felelősség jutott, hogy Spiriev Attilával, a Budapest 2023 Kiemelt Atléta Program szakmai vezetőjével együttműködve a hazai rendezésű világbajnokság minden szempontból sikeres legyen!

Scheidler Géza: Megtisztelő a felkérés, köszönöm a bizalmat! Minden erőmmel azon leszek, hogy meg tudjak felelni ennek a kihívásnak, hiszen a következő néhány év meghatározó lesz a magyar atlétikában, ha ügyesek vagyunk, egy új dimenzióba tudjuk helyezni a sportágat.”

Az Atlétikai Club Bonyhád elnöke, Kirchné Máté Réka gratulált Scheidler Gézának, és azonnal feltette az egyesületet érintő kérdést is: Számíthat-e a bonyhádi klub a továbbiakban is edzői tevékenységére? A válasz megnyugtató volt, hiszen Scheidler Géza a továbbiakban is ellátja edzői feladatait. A klub szakmai irányítását azonban már nem tudja vállalni, így szeptember 1-jétől Csábrák János az Atlétikai Club Bonyhád vezetőedzője.