A május közepi hétvégén igen változékony idő fogadta a Győrbe érkező csapatokat a hazai atlétika legnagyobb seregszemléjének elődöntőjén. A kétnapos versenyen klasszikus számokban indulnak a versenyzők és egyéni helyezéseikkel pontokat szereznek csapataiknak, és ez alapján dől el a végső sorrend. A versenyszabály lehetővé teszi, hogy szomszédos megyék egyesületei legfeljebb ketten összefogjanak és közös csapattal álljanak rajthoz.

Az idei évben az Atlétikai Club Bonyhád a PVSK csapatával közösen kísérelte meg a legjobb hat csapat közé kerülést és ezzel együtt a döntőbe jutást. Bár a versenyzők mindkét csapatban hozták az elvárt formát, a pontszám (187,5) így is csak a 8. helyre lett elegendő. A végeredményhez egyesületünk 70 ponttal járult hozzá.

Az egyéni eredményeket tekintve ki kell emeljük Balogh Péter gátfutónkat, aki a 110 m-es távon győzni tudott és egyben egyéni legjobbját futotta 14,80 mp-cel.

Remek eredményt hozott Kling Réka dobóatlétánk, aki diszkoszvetésben 3., súlylökésben 2. helyezést ért el az olimpikonokkal megtűzdelt mezőnyben.

Rúdugró fiaink is szépen szállították a pontokat: Scheidler Dávid 2., Böndör Márton 3. lett, igaz Marci az előző napi sprintváltóban megsérült, így egy biztonsági ugrással kezdte és fejezte be a versenyt.

További értékes helyezést ért el Balogh Máté (már egyetemista versenyzőnk) súlylökésben és diszkoszvetésben, Scheidler Réka rúdugrásban, Mihály Rebeka magasugrásban, Szabó Máté távolugrásban.

A versenyre összességében jellemzők voltak az erős mezőnyök, a győzelmet végül toronymagasan az MTK-UTE kettőse nyerte 450,5 ponttal.