Július 16-án rendezték meg Szlovéniában, Mariborban az U20-as korosztály számára Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia kiemelkedő atlétáinak részvételével az Öt Nemzet Válogatott Viadalát.

Az Atlétikai Club Bonyhád versenyzői közül négyen kaptak meghívást a válogatottba: Dancsó Dorottya, Kling Réka, Őri Veronika és Városi Roland, akik közül végül hárman mérették meg magukat a nemzetközi porondon.

0718REgyesületünk kiváló dobója, Kling Réka ötödik alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Súlylökésben 12,94 m-es eredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel! Diszkoszvetésben pedig 41,75 m-rel 4. helyezett lett!

– A verseny jó volt, akadt már néhány ismerős arc a többi országból is. A versenyzésem nem sikerült a legjobban. Diszkoszvetésben sajnos csak egy igazán értékelhető dobásom volt, ami csak a negyedik helyre lett elég. Volt egy-két jobb dobásom súlylökésben és azzal tudtam feldobni magam a dobogóra. Örülök a bronznak, de magának az eredménynek nem annyira, lehetett volna jobb is – értékel Réka. – A pálya nagyon szép helyen volt, a lelátóról egy egész sípályát beláttunk, és maga a versenypálya is egész jó volt. Örültem, hogy két bonyhádi csapattársam is ott volt – bár mindketten futók, így nem sok időt töltöttünk egy helyen, de – így többen is képviselhettük az AC Bonyhádot.

Őri Veronika első alkalommal ölthette magára a címeres mezt, és 200 m-es síkfutásban 25,79 mp-es új egyéni csúccsal 7. helyen végzett!

– Én a családi nyaralásunk miatt csak szombaton, a verseny napján mentem Mariborba. Szerintem még jót is tett, hogy a verseny előtt tudtam pihenni és lazább mozgásokat végezni. A családom támogatását teljes mértékben megkaptam, Apám levezetett Ausztriából Szlovéniába mintegy 200 km-t, hogy ott futhassak – kezdi Vera az összefoglalóz. – Újszerű volt külföldön futni, egyben nagyon tetszett is. Nagyon erős futamba kerültem, ami rengeteget segített, hogy jót fussak, mert a többiek húztak előre. Szuper érzés volt ilyen jó atléták között futni. Még újszerű élmény volt, hogy nem magyarul indították a futamot. Egyébként is minden rajt előtt izgulok, ez természetesen most is így volt. Össze tudtam hasonlítani, hogy hol tartanak a külföldi versenyzők, és hol állok én. Sok erőt adott ez a verseny, és hogy válogatott mezben futhattam.

Városi Roland harmadszor ölthette magára a címeres mezt, csakhogy most más számban indult, mint eddig. És egy 5. helyezéssel tért haza!

– Kétszer magasugróként voltam válogatott, most azonban a 4×400-as váltó tagjaként szerepeltem. A pálya nagyon szép helyen volt Mariborban, a körülmények is adottak voltak egy jó futáshoz. Ez azonban sajnos nem teljesen jött össze nekem… Ezt leszámítva a versenyt nagyon élveztem és örültem, hogy váltóban is kipróbálhattam magamat egy erős mezőnyben. Ez a verseny nagy tapasztalatot adott a jövő évre nézve – összegzett Roland.

Versenyzőinknek és edzőiknek, Csábrák Jánosnak és Scheidler Gézának egyaránt gratulálunk!

Hajrá bonyhádi atlétika!