A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete Matolay Elek kitüntetésben részesítette Scheidler Gézát, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelőjét, az Atlétikai Club Bonyhád edzőjét. Az elismerést az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért, a mindennapos tanórai testnevelés bevezetésében tevékeny részvételéért, valamint kiváló testnevelő tanári nevelő-oktató munkájáért kapta.

Egy másik elismerés is a Völgység fővárosába került: a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyugalmazott igazgatója, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének alelnöke, Ónodi Szabolcs révén. Tanár Úr 1985-ben a mindennapos testnevelés programjának meghatározó kidolgozója volt, és az Arany János Tehetséggondozó Program kidolgozásában is aktív szerepet vállalt. A szakmai munka mellett az iskola fejlesztésében is maradandót alkotott. A testnevelés és diáksport tárgyi feltételei a bonyhádi gimnáziumban a XXI. század igényeinek megfelelően készültek el. Rekortán borítású pályák vannak, 2000 m2-es atlétikacsarnokára méltán büszke a gimnázium valamennyi tanára. Istvánfi Csaba Professzor Úrral együtt számos országos szakmai konferenciát rendezett, ahol próbálták a lelket tartani a testnevelőkben, a mindennapos testnevelés megvalósulásának reményében.

Ónodi Sólyom László köztársasági elnök szűkkörű szaktanácsadói testületének 3 éven át, a MOB-nak négy cikluson át volt tagja. A Testnevelő Tanárok Egyesülete Tolna Megyei Szervezetének alapítója. A Tolna Megyei Közgyűlésnek két cikluson át volt a tagja. Önkormányzati képviselőként 16 évig a sport és oktatási bizottságot vezette.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a diáksport fejlesztése érdekében végzett tevékenysége, a több évtizedes nevelő-oktató munkája, valamint kiemelkedő vezetői tevékenysége elismeréseként Ónodi Szabolcs nyugalmazott iskolaigazgatónak, az MTTOE alelnökének PROF. ISTVÁNFI CSABA ÉLETMŰDÍJAT adományozott. Ezen elismerést most alapították, és ketten vehették át: Ónodi Szabolcs mellett Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, sportdiplomata, a MOB egykori főtitkára majd elnöke, a NOB egykori alelnöke, aki hazánk köztársasági elnöke volt 2010-12 között.

20220611 IMG_135408