Egy hónappal ezelőtt arról adtunk hírt, hogy Nagy Viktor, az Atlétikai Club Bonyhád amatőr futója egy horvátországi félmaratonon 7. lett, új egyéni csúcsot elérve. Most érkezett a hír: Viktor újra Horvátországban versenyzett, újra rekordot döntött, ráadásul most felléphetett a dobogó harmadik fokára is!

– Az edzőm, Benedek Zsolt jelezte, hogy lesz egy félmaraton Horvátországban, ahol az első 3 pénzdíjazásban részesül. Azt is elmondta, hogy tavaly milyen időeredmények születtek és megjegyezte, hogy simán odaérhetnék a dobogóra! Kaptam is a lehetőségen és kikönnyítettünk kellőképpen, hogy teljesen friss legyek, amikor odakerülök.

– És az eredményt látva sikerült friss legyél.

20240323a

– Az első 2 km-nél még kb. nyolcan voltunk egy bolyban, aztán ketten kitörtek, jó páran pedig leszakadtak. Én egy horvát sráccal haladtam együtt, aki 6 km körül elkezdett drasztikusan lassulni. Ez arra sarkallott engem, hogy inkább próbáljak felmenni az élbolyra, mert volt még erőm bőven. Így is lett: 9-10 km környékén értem be őket, akkor a két versenyzőből az egyik hamar meglépett tőlünk és mi ketten maradtunk, folytatva együtt a 2. helyen. Ezzel a futóval 18,5 km-ig „meneteltünk” együtt, aztán ott ő váltott még egy határozottat és sikerült megverjen, így végül a 3. helyen sikerült célba érnem. Külön öröm számomra, hogy ismét sikerült egy kicsit lefaragnom a félmaratoni rekordomból: 1:16.07-tel értem célba. Nagyon jó hangvételű verseny volt és odaadó, barátságos futókkal és szervezőkkel találkozhattam.

Gratulálunk Viktornak és edzőjének, Benedek Zsoltnak!

Hajrá bonyhádi atlétika!