Arra kértük Kling Rékát, az Atlétikai Club Bonyhád súlylökőjét, hogy beszéljen „követőinknek” a portugáliai Dobó Európa Kupáról, ahol szombaton versenyzett a női U23 súlylökés B-döntőjében, és 12.66 méteres eredményével a 6. helyen végzett.

– Úgy indultam el csütörtökön Portugáliába, hogy tudtam: valószínűleg sok eső fog esni. Onnantól kezdve, hogy odaértünk, gyakorlatilag az utolsó előtti napig állandóan esett az eső! A versenyem előtt is volt egy nagy felhőszakadás, még az ég is dörgött… A verseny kezdetére elállt az eső. A szélsőséges időjárás ellenére a kör nagyon jó volt, viszont a technikám nem állt össze és sajnos nem tudtam összeszedni magam egy igazán jó lökésre. Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, de ez is egy jó tapasztalatszerzési lehetőség volt, és ebből ismét tanulni fogok!

Gratulálunk Rékának és edzőjének, ifj. Eperjesi Lászlónak! (a fotón kettejük közt Veiland Violetta, az SZVSE súlylökője, aki a felnőtt mezőnyben mérette meg magát és lett az ottani B döntőben 6. helyezett)

Hajrá Réka, hajrá bonyhádi atlétika!