Nagy Viktor, az Atlétikai Club Bonyhád sportolója remek eredménnyel kezdte meg az idei versenyszezont. Erről faggattuk.

– Év elején mindig szeretek részt venni a kaposvári Kometa futóversenyen. Az előző években mindig a 10 km-es távon indultam. Most azonban úgy gondoltam, hogy kellő kilométerszámban hoztam az edzésheteimet ahhoz, hogy egy lendületesebb félmaratont is fussak végre egyszer itt is. Alapvetően egy nehéz pályáról van szó, 5 dombbal gazdagítva körülbelül 320 m-es szintkülönbség van a pályában.

– Milyen volt a mezőny, illetve maga a verseny?

– Nagyjából 260 indulóból sikerült az abszolút 3. helyet megszereznem, 1:20:06-os idővel. Már a rajtnál tisztában voltam azzal, hogy az előttem lévő két srác jobb futó nálam, ezért érdemes elengednem őket az első kilométereken. Összességében elégedett vagyok ezzel a futásommal. Úgy gondolom, hogy ez a mostani formám erősebb, mint amit tavaly novemberben hoztam a siófoki félmaratonon.

– Ezek szerint jól sikerült a felkészülés. Milyen terveid vannak az idei évre?

– A tavalyi évem sajnos sérülésekkel, betegségekkel indult, ezért a tavaszi versenyszezont el kellett engednem. Az idei évben rendesen mennek az edzések és bízom benne, hogy eredményesebb esztendő következik. A következő versenyem március elején lesz, a Pécs-Harkány 26 km, melynek Magyarországon elég nagy hagyománya van. Ezt követően több töltelékversenyem lesz. Tavasszal még fő célkitűzésem a 115. Mezei Futó Magyar Bajnokság, melyet március 18-án rendeznek Gödöllőn. Ezen a versenyen a tisztes helytállás az alapvető célom. Az őszi szezon még tervezés alatt van, de továbbra is a saját egyéni csúcsaim megdöntése a legfontosabb számomra.

Gratulálunk Viktor, kitartást kívánunk a kilométerekhez, edzéseken és versenyeken egyaránt! Hajrá Viktor, hajrá bonyhádi atlétika!

0215a