A nyár első felében számos versenyen kellett bizonyítani a bonyhádi atlétáknak. Az elmúlt időszak korosztályos versenyein 5 atléta vívta ki, hogy a címeres mezben képviselhesse hazánkat. Ez rekord az AC Bonyhád történetében! A nagy világversenyekre felkészítő négy nemzet (cseh-szlovén-szlovák-magyar) viadalokon a junioroknál Kontra Margit diszkoszvetésben a dobogó 3. fokára állhatott, míg Böndör Dániel rúdugrásban a 4. helyen végzett, Papp Zsófia gerelyhajító a 6. hellyel zárt. Az ifjúsági korosztályban Varga Lőrinc 800 m-en és Schvara Anna rúdugrásban egyaránt a 4. helyen végzett.
Nagy megmérettetés állt Schvara Anna előtt, hiszen június elején elérte az első alkalommal megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Bajnokságon való részvétel jogát 370 cm-es ugrásával. A két éve keresztszalag-szakadást szenvedő fiatal atlétalány felépülését követően kezdett a rúdugrással foglalkozni, és mondhatjuk, hogy a semmiből rögtön a nemzetközi porondon találta magát. A Grúzia fővárosában megrendezett versenyen, az amúgy igen erős európai mezőnyben a 17. helyen végzett a nagyon magas kezdőmagasság ellenére.
Örömteli volt még nyáron a szintén rúdugró Böndör Dániel teljesítménye, aki bajnoki címet szerzett korosztályában és 490 cm-es idei legjobbjával vezeti a magyar felnőtt szabadtéri ranglistát is. Ki kell emelni még Varga Lőrinc középtávfutó teljesítményét, aki háromszor javított egyéni csúcsot és korosztálya fiatalabbjaként a legjobb 800 m-es futók közé verekedte be magát.
A korosztályos magyar bajnokságokon az alábbi dobogós helyezések születtek:
U23:
Berg Szabolcs 110 m-es gátfutás 3. hely
Juniorok (U20):
Böndör Dániel rúdugrás 1.
Papp Zsófia gerelyhajítás 2.
Kontra Margit diszkoszvetés 3.
Lafferthon Viktória rúdugrás 3.
Ifjúságiak (U18):
Varga Lőrinc 800 m 2.
Kocsis Kata 2000 m akadály 2.
Katona Kitti magasugrás 3.
Serdülők (U16):
Balogh Péter 100 m-es gátfutás 3.
A nyár a továbbiakban sem telik teljes pihenéssel, többen érintettek a július végi Magyar Bajnokságban, ahol a felnőttek között kell bizonyítani, illetve nagy megmérettetés lesz még a szeptember 9-10-ei csapatbajnokság.

20160717anna 20160717kata-ifi-ob 20160717peti