Június végén Szombathely adott otthont a junior és utánpótlás korú atléták országos bajnokságának, ahol az AC Bonyhád versenyzői is indultak és remek eredményeket értek el. A diákolimpiai sikereik már jelezték, hogy jól sikerült a formaidőzítés. A tanévvégi hajrá és az érettségi néhányuk felkészülését ugyan kissé megnehezítette, de ezeken túllépve már felszabadultabban tudtak versenyezni az országos bajnokságon, ami a teljesítményekben is megmutatkozott.
Berg Szabolcs az U23-as korosztályban 110 m-es gátfutásban nagyszerű futással és egyben egyéni csúccsal ért célba, ami bronzérmet jelentett a számára.
A junioroknál Lafferthon Viktória rúdugrásban állhatott a dobogó harmadik fokára. Kontra Margit szerdán még érettségizett, de ez sem akadályozta meg abban, hogy ismét dobogós helyet szerezzen diszkoszvetésben. Az elért bronzérem ebben az esetben mindenképpen dicséretes, hiszen Gitta néhány héttel ezelőtt szenvedett súlyos sérüléséből még nem épült fel teljesen. Papp Zsófia egész héten betegséggel küszködött, de ezzel mit sem törődve ismét a negyven méter közelébe hajította gerelyét és nyert vele ezüstérmet.
Rúdugrásban Simon Kristóf egyéni csúccsal, a bronzérmessel azonos eredményt teljesített, csak rosszabb kísérlettel szorult a negyedik helyre.
Böndör Dániel jelen pillanatban nem véletlenül a legjobb magyar szabadtéri rúdugró eredmény birtokosa. Megpróbálkozott az 5 m-es magassággal is, ahol két egészen bíztató kísérlete is volt. Imponáló versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt és lett országos bajnok.
Pénteken Miskolcon junior válogatott viadalon képviselik bonyhádi atléták hazánkat. Majd a rákövetkező két napon – szintén itt – az ifjúsági atléták küzdenek meg a bajnoki címekért.

 20160630-2 20160630-3