Két arany, három ezüst és egy bronzéremmel zárta az AC Bonyhád a bajnokságot követő Liga döntők ifjúsági és junior korosztályos versenyét. A fináléba az évben megrendezett Liga versenyeken elért helyezések alapján a legtöbb pontot szerzett 8 versenyző kerül meghívásra. Az országos bajnokságot követő legerősebb versenyformában emellett a helyezések függvényében pénzdíjak is járnak, mind az egyesületeknek, mind a versenyzőknek.

Kiemelkedőt alkotott Kling Réka dobóatlétánk, aki súlylökésben magabiztosan nyert, sőt új egyéni csúcsával (15,49 m) az európai korosztályos elitbe lépett. Diszkoszvetésben egyéni és iskolacsúccsal (41,84 m) a második helyen végzett.

Böndör Márton rúdugrónknak ismét sikerült nyerni a bajnokság után, bár izgalmasabb versenyt teremtett, hiszen a kezdőmagasságon harmadik kísérletre jutott át. Ezt követően viszont magabiztosan versenyzett, már győztesként futott neki az 502 cm-es egyéni csúcsnak, melyre komoly esélye volt, de most nem sikerült – így 481cm-rel zárta a versenyt.

Szabó Máté távolugrásban egyéni csúccsal (692 cm) a remek 2. helyen végzett, pedig a kavargó szél nem segítette a jó eredmények teljesítésének lehetőségét. Külön elismerés, hogy Máté a héten már a győri egyetemről érkezett a versenyre, ahol megkezdte felsőoktatási tanulmányait.

Fiatal magasugrónk, Városi Roland beállítva egyéni legjobbját (184 cm) szintén ezüstéremmel szállhatott le a dobogóról. 188 cm-re tett próbálkozásai azonban egyértelműen jelezték, hogy lesz jövője ebben a szakágban.

Rúdugrásban Scheidler Dávid állhatott fel még a dobogó harmadik fokára, így bonyhádi többség alakult ki a pódiumon. Dávid kisebb technikai problémák után magára talált és 451 cm-es egyéni rekorddal zárta a versenyt.

További indulóink is becsülettel helytálltak, így a szintén egyetemi tanulmányok előtt álló Márton Ferenc, aki magasugrásban idei legjobbjával (197 cm) lett 4. helyezett.

Réz Réka gerelyhajítónk kevesebb mint egy éve fogta először kezébe a dobószert, mégis kivívta a döntőbe jutás lehetőségét és ott egyéni rekorddal (32,36 m) a 4. helyen végzett.

Dancsó Dorottya ifjúsági magasugrónk 155 cm-es eredménnyel az értékes 6. helyen zárta a versenyt.

Varga Sarolta távolugrásban és Wurst Bálint gerelyhajításban remek idei egyéni eredményekkel érkeztek a döntőbe, viszont azoktól kicsit elmaradva a 8. helyen zárták a versenyt.

Gratulálunk versenyzőinknek, hiszen egy igen sajátos felkészülési évben, májustól kezdve folyamatos edzésekkel, egy júliusban induló versenyszezonban sikerült  javítani és bizonyítani több szakágban is, hogy az ország legjobbjai közé tartoznak!

Fotók a versenyről:

https://drive.google.com/drive/folders/1Vm4mlvrNWimDH6pAN8MP9wFRXfTOmdqY?usp=sharing