Augusztus 15-16-án az Ikarus sportpályáján rendezték meg az U23-as és U20-as korcsoport országos atlétikai bajnokságát. Mindkét napon a tűző napsütést megtörő vihar és nagy mennyiségű csapadék szakította félbe a délutáni programot. Mindezek ellenére az AC Bonyhád atlétái remekül helytálltak és kiváló eredmények születtek.

A dobogó legfelső fokára állhatott Böndör Márton U20-as korosztályú rúdugró, aki 501 cm-es egyéni csúcsával lépett bátyja nyomdokaiba, tovább erősítve a rúdugró szakág eredményességét. A verseny csúszásával este 8 órakor, kissé félhomályban tett bíztató kísérletet 511 cm-re.

Kocsis Kata ismét bizonyította elszántságát és céltudatosságát. Az U23-as lányok mezőnyében 800 m-en elért egyéni csúcsával (2:14,43) a második helyen végzett és csak az egykori dombóvári kiválóság, Tóth Lili Anna előzte meg. Külön elismerés jár Katának, hiszen eredményei folyamatosan javulnak úgy, hogy két éve már egyetemi tanulmányai mellett készül.

Balogh Péter 110 m-es gátfutásban szintén egyéni csúccsal (14,38 mp) bronzérmet szerzett az U20-asok mezőnyében. A remek időeredményt alátámasztja, hogy az idén elmaradt kenyai junior VB-re 14,20 mp szint került korábban előírásra, melyet Peti most nagyon megközelítve bizonyította nemzetközi mezőnyhöz való közeledését. 200 m-es síkfutásban is indult, ott idei legjobbjával (22,98) 11. helyezést ért el.

Büszkén láttuk, hogy a Márton Ferenc – Balogh Péter – Szabó Máté – Böndör Márton összetételű 4×100 m-es váltónk a HONVÉD nagyszerű váltója mögött, a VASAS csapatát megelőzve a 2. helyen végzett, 44,31 mp-es eredményük mindössze 19 századmásodperccel maradt el a győztes idejétől.

További értékes helyezéseink születtek még egyéb versenyszámokban is. Matos Dániel magasugrónk az U23-as mezőnyben csupán a rontott kísérletek számával maradt le a dobogóról, 195 cm-rel a 4. helyen végzett. A rúdugró U20-as Scheidler Dávidnak 10 cm hiányzott a 3. helyezéshez, 430 cm-rel fejezte be a versenyt, negyedikként. Márton Ferenc – kissé elmaradva egyéni legjobbjától – 190 cm-t teljesített magasugrásban, mellyel az 5. helyig jutott az U20-as korosztályban. Szabó Máté kisebb lábfájdalmakkal küzdve nem tudta megismételni elmúlt heti remek teljesítményét távolugrásban, így 635 cm-rel a 6. helyen végzett.

Egyesületünk végső statisztikája a két nap után: egy bajnoki cím, két második helyezés, egy harmadik helyezés, két negyedik helyezés, egy 5. és 6. hely.