Kitűnően szerepeltek az AC Bonyhád atlétái az augusztusi hőségben a Lantos Mihály Sportközpontban megrendezett bajnokságon. Hazánk legrangosabb atlétikai eseményén 7 versenyzőnk állt rajthoz 8 versenyszámban. A palettán szerepelt gátfutás, távolugrás, rúdugrás, magasugrás, 400 és 800 m-es síkfutás és súlylökés. Már a fenti adatok is jól jellemzik, hogy az egyesület fiatal versenyzőivel megvetette lábát a felnőttek mezőnyében, hiszen az indulás kvalifikációs szinthez kötött.

Az elért eredményekre pedig méltán lehetünk büszkék, hiszen mindenki a legjobb 12-ben végzett, illetve 6-an a legjobb 8 között szerepeltek.

Közel állt a dobogós helyezéshez Böndör Márton rúdugró és Szabó Máté távolugró. Előbbi ranglistavezetőként érkezett, peches versenyzéssel rontott kísérletszámmal csúszott le a dobogóról, így 470 cm-es eredménnyel 4. lett. Máté remek formában versenyzett, közel az egyéni csúcsához repült el a deszkáról 678 cm-re és mindössze 17 cm-rel maradt le a dobogóról, végül 5. helyezést ért el.

Szintén 5. helyezést ért el a még ifjúsági korú Kling Réka súlylökésben, egyéni csúccsal 13.10 cm-rel vívta ki a szakma figyelmét és elismerését. Balogh Péter 110 m gátfutásban végzett a 6. helyen, kicsit elmaradva egyéni legjobbjától 15,23 mp alatt teljesítve a távot az igen erős mezőnyben.

Kocsis Kata két egyéni csúccsal 400 m-en 11. helyezést ért el 59,8 mp-cel, míg 800 m-en 2:16,19-cel 7. helyen végzett. Szintén 7. lett egyéni legjobbjának beállításával (440 cm) a rúdugró Scheidler Dávid. Matos Dániel idei egyéni legjobbját megismételve a 195 cm-rel a 11. helyen fejezte be a versenyt.

A helyezések és eredmények tudatában örömmel mondhatjuk, hogy a versenyzőink immár megállják a helyüket az országos mezőnyben.

Fotók:

https://drive.google.com/drive/folders/1BV_IB-a7nSidHXIicUC9gZPJJiheKSt4?usp=sharing