A járványhelyzet miatt az Atlétika Club Bonyhádnál is szüneteltek a közös edzések március közepe óta, a fiatalok otthon sportoltak az edzéstervük alapján. Május 4-én kezdték újra a közösségi edzéseket a bonyhádi gimnázium sportpályáin, mintegy 25-en. Valamennyi szakág munkába állt, Scheidler Géza, Csábrák János és Ferenczi Imre edzők vezetésével. A távolabb élő, kollégista diákok még mindig otthonukban edzenek.

A másfél hónapos otthoni sport után az első két hétben óvatosabban terhelik a fiatalokat, az alapokhoz nyúlnak, jelenleg több a futás még a minőségi munka megkezdéséig, hogy megelőzzék a sérüléseket. Minden hétköznap délután találkoznak a pályán. Az érettségi után tavaly eligazolt sportolók is itthon vannak jelenleg, így Böndör Dániel rúdugró, valamint Varga Lőrinc és Kocsis Kata futók is egykori csapatukkal készülnek, elszántságuk pozitívan hat társaikra.

A fedett pályás versenyszezon lezárult a járvány előtt. Jelenleg nincsenek még versenyek, az edzők szerint ezért kicsit nehezebb a motiváció, de mentálisan valamennyi sportoló rendben van, örömmel vették, hogy ismét együtt edzhetnek.

MR1D5932

MR1D5884