Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, a Bp. Honvéd sportolója volt az Atlétikai Club Bonyhád vendége december 9-én. Mintegy 70 érdeklődő várta az Atlétikai Centrumban a beszélgetést, többségében fiatal atléták, akik számára különösen érdekes volt a program. A jelenlévők hallhattak a nemzetközi versenyek hangulatáról, hogy mi történik a rajt előtti várakozás pillanataiban a call-roomban, mennyire fontos a mentális felkészültség, hogyan lehet feldolgozni a sikert vagy épp a bukást.

Balázs arról is beszélt, hogy az olimpiai kvalifikációja veszélyben van, hiszen a sérülés utáni rehabilitációjánál tart, így idén még nem tudott nagy eredményeket produkálni. Bízik abban, hogy Magyarország fogja megrendezni a 2023-as atlétikai világbajnokságot, ahol szeretne hazai közönség előtt rajthoz állni és jól szerepelni. Onnan pedig már csak egy év a következő olimpia, így távlati terveiben e két világversenyt emelte ki. Azt is elmondta, hogy alapvető fontosságú a kiemelkedő eredményekhez a tehetség, de nagyon fontos a rendszeres és kemény munka is. A győzelmek után sem szabad lazítani, hiszen aki a legjobb, azt akarják legyőzni a többiek.

A fiatal atléták a beszélgetést követően sorban álltak aláírásért és közös fotóért, miközben még folyamatosan ostromolták kérdéseikkel a készségesen válaszolgató vendéget, aki némi kötődést is fel tud mutatni a vendéglátó egyesülettel, hiszen pár évvel ezelőtt együtt versenyzett a válogatott színeiben az AC Bonyhád atlétájával, Bartha Dáviddal.

Fotógaléria:

https://drive.google.com/drive/folders/1HbwxB56aAn_p9-yMgvLAh4s6a1Y2iGp1?usp=sharing

IMG_2586

IMG_2574