Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20-as korosztályának legjobbjai mérkőztek meg egymással a győri Olimpiai Sportparkban rendezett viadalon.

A bonyhádi atléták remek eredményekkel járultak hozzá ahhoz, hogy a magyar csapat második legyen a nemzetek közötti vetélkedésben. Varga Lőrinc az esélyeknek megfelelően aranyérmet nyert 800 méteren (ideje: 1:56.80 perc). A völgységi fiatal taktikus futással rukkolt elő, s látványos hajrával előzte meg szlovén ellenfelét.

Hasonlóan nagy hajrát vágott ki 3000 méteres akadályfutásban Kocsis Kata, aki a hatodik helyről küzdötte fel magát a bronzéremig, értékes pontokat szerezve ezzel a válogatottnak (ideje: 11:45.50 perc).

A még csak ifjúsági korú Böndör Márton szépen helyt állt az idősebbek között rúdugrásban, kevésen múlott, hogy érmes legyen, végül negyedikként zárt (eredménye: 4,50 méter).

A szintén ifjúsági korú, 2003-as születésű Kling Réka nehezebb szerrel lökve nem sokkal maradt el egyéni csúcsától súlylökésben, végül nyolcadik lett a juniorok között (eredmény: 12,14 méter).

Balogh Péter 110 méter gáton közepes rajt után a táv második felén már jó ritmusban futva lett hatodik (ideje: 14,90 mp).

A magyar csapat kilenc aranyérmet szerzett Győrben, így a csehek mögött és a szlovének előtt zárt. A szlovákok lemaradtak a képzeletbeli dobogóról.

Forrás: Rónai Gábor/TEOL