Bonyhádi atléta is az ünnepeltek között

20171219-120171219-2A Magyar Atlétikai Szövetség ünnepi gálaesten díjazta a búcsúzó esztendő legjobbjait. Ünnepi volt az est, mert az év kiemelkedő teljesítményeit elért atlétáit köszöntötték a Groupama Aréna konferenciatermében – és ünnepi volt azért is, mert az elegáns rendezvény keretében a sportág emlékezett a magyar atlétika elmúlt 120 évére is.
Köszöntő beszédében Gyulai Miklós, a szövetség elnöke felidézte a megalakulás évét és az eltelt évtizedek legkiemelkedőbb atlétáit. Megtisztelte jelenlétével a jeles eseményt Svein Arne Hansen, az Európai Atlétikai Szövetség elnöke, aki üdvözlő beszédében kiemelte magyar atléták és sportvezetők érdemeit a kontinens és a világ atlétikájának történetében, és bizakodva szólt a MASZ VB-rendezési terveiről.
Az események csúcspontjaként az Év legjobb női atlétája elismerést Márton Anita, az Év legjobb férfi atlétája elismerést dr. Baji Balázs, az Év edzője elismerést ifj. Tomhauser István vehette át. A három díjat Svein Arne Hansen EA elnök, Kulcsár Krisztián MOB elnök és Gyulai Miklós MASZ elnök adta át.
Az estének voltak bonyhádi meghívottjai is: a Kölyök Atlétikai Program országos koordinátora Scheidler Géza, Ónodi Szabolcs MOB tag és felesége, valamint Csábrák János és tanítványa, Varga Lőrinc képviselte az AC Bonyhád színeit. A különböző világversenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolókat, országos csúcsot elért versenyzőket és edzőiket is köszöntötte a MASZ. Ennek keretében díjazták és kapott válogatott mezt ajándékba Varga Lőrinc és további 13 sportoló, akik indulási jogot szereztek a kenyai Ifjúsági Világbajnokságra, de sajnos a magyar csapat a bizonytalan politikai helyzet miatt – további 20 országgal együtt – nem vett részt a rendezvényen.
Nagyon sikeres évet zártak az AC Bonyhád atlétái. Valamennyi korosztályban – újonc, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt – szereztek bajnoki címet és dobogós helyezéseket. Varga Lőrincen kívül még Böndör Dániel is kijutott az olaszországi Grossetoban megrendezett Junior EB-re. Minden korosztályban szerepelt válogatott viadalon versenyzőnk: újonc – Scheidler Réka (rúdugrás), serdülő – Scheidler Dávid, meghívottként Böndör Márton (mindkettő rúdugrás), ifjúsági – Varga Lőrinc (800 m), Kocsis Kata (2000 m akadályfutás), junior – Böndör Dániel (rúdugrás).
A felkészülés gőzerővel tart, reméljük a fedett pályás szezonban is hasonló eredményességgel szerepelnek majd a versenyeken.

 Csábrák János