Június első hétvégéje sem maradt verseny nélkül az Atlétikai Club Bonyhád sportolói számára. Ezúttal Budapesten szerepeltek nemzetközi mezőnyben, a Budapest OPEN Schulek Ágoston Emlékversenyen, mely egyben Budapest Felnőtt Bajnoksága is volt. A bonyhádi atléták derekasan helyt álltak, mind a négy induló versenyzőnk egyéni csúcsot ért el abban versenyszámában, és melléje begyűjtöttek még néhány értékes helyezést is.

Kling Réka súlylökésben ugyan most nem került 14 m fölé, de így is begyűjtött egy ezüstérmet a 13,23 m-es lökésével. Aztán kárpótolta magát diszkoszvetésben: három kínai és egy svájci versenyző mögött, a harmadik legjobb magyarként, nagy egyéni csúcsot dobva, 45,72 m-rel 7. helyezett lett.

Tóth Virág az U20-as válogatott csapatba kerülésért szállt harcba gerelyhajításban. És élt a lehetőséggel! Az utolsó sorozatban 43,43 m-t dobott, nagy egyéni csúcs, amivel 6. helyen végzett. Eredményével az U20-as ranglista vezetője lett és nagy lépést tett a válogatott csapatban való szereplésért!

Kajtár Kristóf is egyre jobban magára talál 400 m gátfutásban. Végig jó ritmusban futva épphogy lemaradt a dobogóról: 57.27 mp-es eredménye egyéni csúcsot és 4. helyet ért az U18-as korosztályban.

A középtávon versenyző Plózel Máté most 400 m-en próbálta ki magát, ami jól sikerült számára: egyéni csúcsot és 13. helyezést ért az 56.98 mp-es ideje.

A római Európa-bajnokságon a 4×400-as váltó csapatban induló, az AC Bonyhádnál nevelkedő Városi Roland egyéni csúcsot futott a Budapest Felnőtt Bajnokságon, 47.39 mp-cel 4. lett 400 m-en.

Gratulálunk atlétáinknak és felkészítőiknek!

Hajrá bonyhádi atlétika!