Május 9-én rendezték meg a 2014. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságot Budapesten, az Ikarus pályán. Az Atlétikai Club Bonyhád futója, a Bonyhádi Rendőrkapitányság törzszászlósa, Noé Attila is rajthoz állt, és most egy újabb szép eredményről számol be nekünk:

– Egy kis kellemes 1500 m-re neveztem, a 35-49 éves korosztályban. Szuper futóidő volt, napsütés, pici szembeszéllel a fenti egyenesben. Huszonheten neveztünk ebben a korcsoportban, két futam indult. Szerencsére sikerült az erősebb futókat – így engem is – együtt berakni az első futamba. Jól ismertük az ellenfelekkel egymást korábbról, illetve sokszor futottunk már együtt különböző versenyeken. Számomra kedvezően alakult a taktika: egy viszonylag lassabb kezdéssel indultunk el, a vezetést felvállalta az egyik komoly vetélytársam, én a 2. helyen bújtam mögötte. Négyen elmentünk a mezőnytől, 1100 méterig „utaztam” a második helyen. 400-zal a vége előtt ritmust váltottam, ami nagyon nem tetszett a többieknek. Élre álltam, s onnan nem adtam ki a vezetést a kezemből, végig tudtam vinni a hajrát, és egy egész jó időt tudtam kihozni a futásból, ami Országos Bajnoki címet ért! A 4:37.89-es időnek azért is örülök, mert egy taktikus, viszonylag könnyebb futással is jó eredménynek gondolom.

– A tavasz elég jól sikerült számomra a Belügyminisztériumi versenyeken – összegez Ati –, mert a terepfutó bajnokság után a pályabajnokságon is győzni tudtam. Remélem a MillFood Kupán, hazai pályán is tudok egy ilyen jót futni holnap. Ebben azért is bízom, mert ha valaki többet körözött nálam a bonyhádi rekortánon, az nem mond igazat.

Gratulálunk Noé Attilának és felkészítőjének, Szücs Fatimának!

Hajrá Ati, hajrá bonyhádi atlétika!

0510-a2 0510-a4