Megkezdődött a tavaszi szezon utcai futásban: április 7-én rendezték meg Baján a Kikelet Félmaratont, különböző távokkal. Az Atlétikai Club Bonyhád két amatőr futója, Nagy Viktor és Noé Attila is rajthoz állt. Utóbbi számolt be a versenyről és a remek eredményekről.

– Viktor a 10, én az 5 km-t választottam. Népes mezőny volt, mindenkit kicsalogatott a jó idő. Az 5 km-en sok-sok fiatal indult, akikkel már egyre nehezebb felvenni a versenyt, így óvatosabb kezdéssel indultam meg. Reggel végeztem a munkahelyemen, egy 24 órás szolgálatot követően nem voltam túl friss, de ennek ellenére nem voltam csüggedt. Ketten már az elején elfutottak tőlünk, mi egy 4-5 fős bolyban haladtunk. Három km után tudtam gyorsulni, picit elhagytam a többieket, ez elég volt a célig. Abszolút 3. helyen értem be, viszont a 40+ kategóriát biztosan sikerült behúznom: 17.23-mal győztem, ez kb. 3.28-as tempó, aminek nagyon örülök. Áprilisban sorozatban versenyzem, jónak tűnik ez a forma – foglalta össze Attila a saját szereplését, majd sporttársáról is beszélt.

Viktor 10 km-en bátran elindult, idén kb. 1500 km már a lábaiban van. Gyorsan előnyre tett szert, egyedül kellett futnia végig. Nagy űr volt mögötte, egyedül azért sokkal nehezebb egy ilyen utcai verseny. Kicsit elmérték a pálya hosszát (10,6 km volt), de 37 perccel magabiztosan behúzta az abszolút és a korosztályos 1. helyezést is. Mindketten szeretjük a bajai pályát, illetve ezt a remek rendezésű versenyt, évek óta visszajáró vendégek vagyunk. Viktor jövő héten Eszéken fut, egy jó kis nemzetközi mezőnyben.

Nagy gratuláció illeti Nagy Viktort és Noé Attilát, szép volt fiúk!

Hajrá Attila, hajrá Viktor, hajrá bonyhádi atlétia!

20240408b  20240408c