Az Atlétikai Club Bonyhád történetében új fejezetet ír hétvégén Kling Réka és Böndör Márton, ugyanis ők az elsők az egyesület életében, akik az U23-as korosztályban Európa-bajnokságon indulhatnak!

Az ősz óta Szegeden tanuló egyetemista, Kling Réka az SZVSE-ben készülő Márton Anita csoportjával edz, Eperjesi László vezetésével. Réka a Győrben megrendezett U23-U18 Atlétikai Magyar Bajnokságon diszkoszvetésben és súlylökésben egyaránt ezüstérmes lett. Fő számában, a súlylökésben új egyéni csúcsot ért el 14,56 m-rel, ezzel teljesítve a korosztályos Eb-induláshoz szükséges szintet.

Böndör Márton egy ausztriai versenyen, Pottenstein-ben indult rúdugrásban június végén. Nem titkolt célja volt az EB-kvalifikáció, az 520 cm meghódítása. Végül ezt túl is teljesítette: 530 cm-rel, új egyéni csúccsal meg is nyerte a versenyt. Marci felkészülését január óta bátyja, Böndör Dániel segíti, aki korábban maga is fedett pályás országos bajnok volt.

A július 13-16. között Finnországban, Espoo-ban megrendezésre kerülő U23-as Európa-bajnokságon így az Atlétikai Club Bonyhád két versenyzőjének is drukkolhatunk.

Hajrá Magyarország, hajrá bonyhádi atlétika!

/Fotók: MASZ/

0711_MRT3532

0711_MRT3840