Július 7-8-án rendezték meg a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságot. Az új Nemzeti Atlétikai Központ első rúdugró bajnoka Böndör Márton lett, ezzel megszerezve az Atlétikai Club Bonyhád első felnőtt, szabadtéri bajnoki címét! Marci felkészülését január óta bátyja, Böndör Dániel segíti, aki korábban maga is fedett pályás országos bajnok volt. Az idei évben a magyar bajnoki cím mellett az U23-as Európa-bajnokságon való indulás lehetőségét is kivívták, 530 cm-es egyéni csúcs elérésével.

Egyébként az országos bajnoki cím megszerzése előtt, délelőtt vette át Marci a diplomáját is: immár végzett atlétika edző, funkcionális edző szakképesítéssel párosítva!

A magyar bajnokságon – az AC Bonyhádot képviselő – Kling Réka remekül versenyezve diszkoszvetésben és súlylökésben is a 4. helyen végzett, végig versenyben volt a dobogóért. Ő is ott lesz a finnországi korosztályos kontinensviadalon.

A magyar bajnokságon klubunk harmadik indulója, a mezőnyben fiatalnak számító Tóth Virág gerelyhajításban versenyezhetett a csodálatos létesítményben, egyéni legjobbjától most elmaradva a 13. helyen végzett.

A szintén az AC Bonyhádnál nevelkedett, a jelenleg az FTC színiben versenyző Kocsis Kata is remekül szerepelt: 3000 méter akadályfutásban új egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett, 5000 m síkfutásban pedig – szintén új egyéni rekorddal – bronzérmes lett!

Ahogy Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, az Atlétikai Club Bonyhád edzője fogalmaz: – Óriási élmény volt minden induló számára a versenyzés, hiszen a közeledő Világbajnokság egyetlen tesztversenye volt a 128. Atlétikai Magyar Bajnokság, így minden elemében követte az augusztusi verseny jellegzetességeit.

Gratulálunk atlétáinknak és felkészítőiknek!

0709r

Attachments