Két hagyományos saját rendezésű versenyen vagyunk túl az Atlétikai Centrumban. Közel 500 versenyző több, mint 1000 rajthoz állása új létszámrekordot jelent Bonyhád atlétikai életében. A fedett létesítmény ismét bizonyította, hogy régiós igényeket elégít ki. Tovább növeli mindennek értékét, hogy Szerbiából az újvidéki Vojvodina AK ismét népes, 65 fős versenyzői létszámmal vett részt a felkészülési versenyen.
A Boros Dezső tehetségkutató emlékverseny 5. alkalommal került megrendezésre a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium társszervezésében. Az iskola egykori testnevelőjére emlékezve gyűlt össze 192, 9-12 éves lelkes atlétajelölt január 23-án szombaton. A 17 különböző helyről érkező csapat között ismét a PSN Zrt. együttese nyerte el a legeredményesebbnek járó díjat 181 ponttal, de igen szorosan a nyomukban végzett a második helyen a helyi Botond DSE 175 ponttal. A harmadik helyre a megújult Szekszárdi Sportközpont versenyzői küzdötték fel magukat.
A január 17-én megrendezett nyílt felkészülési versenyen 300 fölé emelkedett az indulók száma, ahol 15 egyesület versenyzői szerepeltek. Nagy létszámmal érkezett az említett szerb különítmény, valamint Veszprém, Székesfehérvár, Kecskemét atlétái. Igen nagy létszámú indulás volt 60 m-es síkfutásban, távolugrásban és magasugrásban. A három magasugró leérkező hely kialakításával 19.00 órára fejeződött be a verseny. Tekintve, hogy az összes ugrószám, a kalapácsvetés kivételével minden dobószám lebonyolításra került, igen tartalmas erőpróba részesei lehettünk. A szövetség által kialakított új információs rendszer működését mi rendezők is most gyakoroljuk. A szervezés ilyen nagy létszám esetén komoly kihívás a társadalmi önkéntesekből, munka mellett feladatot vállaló csapatnak. A verseny sajátossága volt, hogy a férfi 1500-as futam 150-es pályán eggyel több kört futott, így ők 1 mérföldes idővel is rendelkeznek már ez évben.
A hétvégi Sport XXI. versenyt követően még két felkészülési versennyel várja az atlétákat Bonyhád, február 10-én és 17-én.

Scheidler Géza