Január 13-án rendezte meg az Atlétikai Club Bonyhád 2016. évi téli felkészülési ranglista versenysorozatának első állomását. A bonyhádi Atlétikai Centrumba 60 sportoló érkezett, hogy felmérjék, milyen formában vannak a korosztályos fedett pályás bajnokságok előtt. A Piliskörnyéki Pegazus SE Bp., a DOVASE Dombóvár, a Tamási Omega AC, a PVSK Pécs, a PSN Zrt. Pécs, a Budapesti Honvéd Atlétika Szakosztály, a KARC Atlétika Szakosztály Kecskemét, a Komlói Bányász SC, a MAFC Budapest és az AC Bonyhád képviseltette magát.
Az erőpróbára az egyesületek újonc, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt igazolt versenyzőit várták, akik érvényes MASZ versenyengedéllyel rendelkeznek. Utóbbi kitétel kicsit megszűrte az indulók létszámát. A Magyar Atlétikai Szövetség új szabályzata alapján 2016 januárjától azon sportolók indulhatnak az országos versenyeken, akik a MASZ Informatikai Rendszerében (MIR) kiváltották versenyengedélyüket és érvényes orvosi igazolással rendelkeznek. Sőt, nevezni is kizárólag a MIR rendszeren keresztül lehetett a megadott határidőig. Hazánkban ez volt az első verseny, melynek megrendezésével tesztelték a MIR-t a MASZ vezetői, a szervezők és a sportolók.
Az időjárás megengedte, hogy a szabadtéri dobószámok is megrendezésre kerüljenek, így a 60 m gátfutás, 60 m, 600 m, 800 m, és 1500 m-es síkfutás, távolugrás, magasugrás, hármasugrás, ötösugrás, rúdugrás, súlylökés mellett diszkoszvetésben és gerelyhajításban is kipróbálhatták magukat a sportolók.
A versenysorozat további három időpontja: január 27. (erre az alkalomra érkeznek a szerbiai AK Vojvodina atlétái), valamint február 10. és 17.
Jegyzőkönyv:

20160113jk

Attachments