Március 4-én rendezték meg Budapesten, a BOK csarnokban a 2023-as Senior Fedettpályás Országos Bajnokságot, ahol Noé Attila, az Atlétikai Club Bonyhád futója aranyérmet szerzett 1500 méteren, az M40-es korosztályban!

– Több mint 20 éve nem versenyeztem fedettpályán, így maximum annyi drukk volt bennem, hogy csak 200 méter egy kör– nyilatkozta az újdonsült bajnok. – Nem volt különösebb elvárásom az időeredménnyel kapcsolatban. Az utolsó két hétben már egész jó résztávos edzéseket tudtam futni, de azért volt egy-két kisebb kihagyás (kisebb sportsérülés teremfoci miatt – most egy darabig nem is megyek…). Annyi volt a terv, hogy óvatosabban kezdjek, majd a végére legyen az az igazi „zsibbadós” érzés. Tetszettek a rövid, gyors körök, már az elején elfutottunk ketten a mezőnytől. Könnyen ment a futás, igazából csak az idővel kellett versenyezzek, a végére jól ment a hajrá is. Így március elején ez egy teljesen vállalható futás volt, jónak tűnik a szezon elején. A hivatalos időt sajnos még nem tudom, a végleges eredménylista pár napon belül érkezik. Annyit elárulok, hogy a saját mérésem szerint 4.42-t futottam.

Hamarosan indul a szabadtéri versenyszezon, erről Noé Attila így beszél: – Szeretnék idén közelebb lenni a 4.30-hoz, mint a 4.40-hez. Annak viszont örülök, hogy egy bajnoki cím már megvan idén.

Gratulálunk a bajnoki címhez Attilának és edzőjének, Szücs Fatinak! És Attila köszöni Szőts Balázs masszőrnek is a segítséget, akinek a munkája szintén fontos a sportoló eredményességéhez.

Hajrá Ati, hajrá bonyhádi atlétika!

0305a0305b0305c