Január 12-én délután vendégekkel telt meg a bonyhádi Atlétikai Centrum rendezvényterme. Az Atlétikai Club Bonyhád évértékelő közgyűlésére érkeztek edzők, sportolók, versenybírók, szülők, és a meghívottak között Filóné Ferencz Ibolya polgármesterasszony, Andorka Gábor gimnáziumigazgató, valamint Ónodi Szabolcs nyugalmazott gimnáziumigazgató, a klub alapító tagja.

Kirchné Máté Réka klubelnök köszöntő és lelkesítő szavait követően Csábrák János edző foglalta össze az egyesület elmúlt évét, Scheidlerné Kiss Inez programvezető a Kölyökből Atléta Programról és az utánpótlás szépszámú gyarapodásáról beszélt, Schwarcz Katalin pedig a Bonyhádi Általános Iskolában működő atlétacsoport munkájáról szólt.

Mindegyik csoportban voltak kiemelkedő eredmények az év során, ehhez Filóné Ferencz Ibolya is szívből gratulált. A polgármesterasszony azt is elárulta, hogy a bonyhádi önkormányzat az idei évben sem kell csökkentse a sportcélú támogatásait, ami az Atlétikai Club Bonyhád tekintetében létfontosságú.

Végül az AC Bonyhád legkiemelkedőbb sportolóinak díjazása következett.

Válogatott atlétáink:

Kling Réka – U20-as Junior válogatott súlylökésben és diszkoszvetésben. A Fedettpályás U18-as és U20-as Atlétikai Magyar Bajnokságon súlylökésben 1. helyezett. Az U20-as Atlétikai Magyar Bajnokságon súlylökésben és diszkoszvetésben egyaránt 1. helyezett. Az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjén súlylökésben 3. helyezett.

Őri Veronika – U20-as Junior válogatott. Az Öt Nemzet Viadalán Szlovéniában 9. helyezett lett 200 méteres síkfutásban.

Városi Roland – U20-as Junior válogatott. Az Öt Nemzet Viadalán Szlovéniában 4. lett a 4×400-as váltó tagjaként, és márciusban átvehette a Völgység Talentuma kitüntetést.

Scheidler Dávid – U20-as Junior válogatott. Az Öt Nemzet Viadalán Győrben ötödik lett rúdugrásban.

Kajtár Kristóf – U16-os Serdülő válogatott. Az Öt Nemzet Viadalán Csehországban 4. helyezett lett a 4×300-as mix váltó tagjaként. Az U16-os Atlétikai Magyar Bajnokságon 3. lett 300 m gáton, és az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjén 3. lett 300 méteres síkfutásban.

Az országos bajnokságon 1-8. helyezést elérő sportolóink:

Böndör Márton – a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon 2. helyen végzett rúdugrásban, és az U23-as Utánpótlás Atlétikai Magyar Bajnokságon szintén 2. helyezett lett rúdugrásban.

Dancsó Dorottya – az U20-as Atlétikai Magyar Bajnokságon 3. helyezett lett távolugrásban.

Panghy Márton – az U18-as Ifjúsági Atlétikai Magyar Bajnokságon 3. helyezett lett rúdugrásban.

Scheidler Botond – az Atlétikai Magyar Bajnokságon 5. helyezett lett rúdugrásban.

Varga Sarolta – az Atlétikai Magyar Bajnokságon 5. helyezett lett távolugrásban.

2022-ben amatőr futók csatlakoztak klubunkhoz, közülük két fiatalember teljesítményét ismertük el.

Noé Attila – Magyarország 2022. évi Szenior Atlétikai Bajnokságán 1500 m-en, az M40-es korosztályban második helyen végzett. A Belügyminisztérium Országos Atlétika Bajnokságán, szintén 1500 méteren 6. lett.

Nagy Viktor – A Wizz Air Budapest Félmaraton versenyének 10 km-es távján 1058 induló között abszolút 7. és korosztályos 2. helyen ért célba. A siófoki félmaratonon az 1400 indulóból az abszolút 10., kategóriájában pedig a 3. helyet szerezte meg.

A Diákolimpián az 1-8. helyezést elérő atlétáink (az előzőekben már díjazottakon kívül): Fábián Gergő, Réz Réka, Scheidler Réka, Tóth Virág, Panghy Szonja, Molnár Annamária, Braun Marianna, Bíró Dána, Töttős Eszter, Gellér Máté Huba.

Azoknak is megköszöntük a munkáját, akik nélkül nem működne az Atlétikai Club Bonyhád:

Kölyökatlétika utánpótlás csoportvezetők: Scheidlerné Kiss Inez, Gergely Gréta, Scheidler Réka, Bokor Péter, Künsztler Róbert. Utánpótlás edzők: Hornok Enikő, Schwarcz Katalin, Völgyi István. Edzők: Csábrák János, Scheidler Géza. Gazdasági vezetőnk: Bandel Zsanett. Klubelnök: Kirchné Máté Réka.

Gratulálunk minden sportolónak és edzőnek, a jövőben is lelkiismeretes felkészülést és szép eredményeket kívánunk mindenkinek!

Az Évértékelőn készült fotók itt tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1o0eE7K4Zf51FFu5TOnB9nzQlYtfQTj6B?usp=share_link

20230112 MARE2945