Őszinte elismerés mindazon fiataloknak, akik a sportot igazán komolyan veszik és a szünidejük egy részét edzőtáborozásra szánták. Bár hozzáteszem, nem feltétlenül érzik ők ezt áldozatnak, hiszen mint mondják, imádják a sportot, az atlétikát, és szeretik a „csapatot”, melynek tagjaival naponta, vagy edzőtáborokban találkoznak, együtt dolgoznak a pályákon és az edzőtermekben, sikereik érdekében.
December 28-31. között nyolcvanan edzőtáboroztak a bonyhádi Atlétikai Centrumban. Dombóvári, kaposvári, bonyhádi, valamint Budapestről a Vasas és a TF színeiben érkező fiatalok „bentlakásosként”, a szekszárdiak pedig „bejáróként” vettek részt a táborban, ahol napi két edzéssel készültek a fedettpályás 20160101-2versenyekre. Futók, ugrók, dobók, vagyis valamennyi szakág végzett speciális munkát, több technikai feladat, gyorsítás, finomítás szerepelt az „étlapon”, 8 edző irányításával. A TF-ről érkező csapat vezetőjeként Szalma Lászlót, az Atlétikai Tanszék vezetőjét köszönthettük, aki elismeréssel szólt az itt folyó munkáról és a létesítményi háttérről, mellyel már több alkalommal volt lehetősége ismerkedni.
Korosztályos világversenyeken dobogós helyezést elérő sportolók is részt vettek a táborban: Schmelcz Fanny (TF), Bajnok Eszter (Kaposvár), Tóth Lili Anna (Dombóvár). Az AC Bonyhád egykori sportolói, a tanév elején a Honvédhoz igazolt Kemenes Ákos, valamint az Amerikában tanuló és sportoló Czuth Réka és Bartha Dávid is ellátogatott néhány bonyhádi edzésre.
A felnőtt CSB országos bajnokságába 2015-ben közös csapattal bejutó dombóvári, kaposvári és bonyhádi fiatalok és edzőik sütizéssel búcsúztatták a jól sikerült évet, és biztosították egymást, hogy 2016-ban is szívesen indulnának közösen a megmérettetésen.
Az edzőtábor zárásaképpen közel 20 atléta részt vett a Szilveszteri Malackergető Futáson is, ahol máris bizonyították munkájuk sikerességét, hiszen többen is dobogós helyezést értek el. Gratulálunk nekik, és minden atlétának sikerekben gazdag évet kívánunk az AC Bonyhád vezetősége nevében!