Nagy Viktor, az Atlétikai Club Bonyhád futója szeptemberben a Wizz Air Budapest Félmaraton versenyének 10 km-es távján egyéni csúcsot futott. Az októberi Spar Maratont is teljesítette, de az ottani teljesítménye alapján úgy döntött, egyelőre marad a jól bevált 10 km-nél és a félmaratonnál. Októberben azt is elárulta, hogy a novemberi siófoki félmaratonra készül, ahol tavaly sikerült 79:46-ot futnia, és idén ebből az időeredményből akar lefaragni.

20221129

A friss hír pedig, hogy megrendezték a siófoki félmaratont. Természetesen Viktor részvételével. Hogy milyen eredménnyel? Erről beszéljen ő maga:

– Ennél a versenynél úgy éreztem, hogy bármi benne lehet: egy hatalmas zakó, vagy akár egy jó egyéni csúcs is. Szerencsére az utóbbi jött, aminek nagyon örültem. Sikerült pontosan 1 percet lefaragnom az egyéni csúcsomból, így 78:46 lett az eredményem. Ezzel az idővel az 1400 indulóból az abszolút 10., kategóriámban pedig a 3. helyet szereztem meg.

A jó hírnek együtt örültünk Viktorral. Egy verseny befejezésével viszont máris a jövőbe néz az ember, és keresi az újabb kihívásokat.

– A jövőben mindenképpen arra fókuszálok, hogy ne csak a félmaratoni, hanem a többi távon nyújtott egyéni csúcsomat is megjavítsam, szépen apránként – mondja mosolyogva Viktor, aki minden nap fáradhatatlanul rója a kilométereket.

Gratulálunk, Viktor, eredményes felkészülést kívánunk, hogy elérhesd a vágyaidat és legyőzhesd a csúcsokat! Vagyis önmagad!