A szeptember 9-11-ei hétvégén szép eredményeket értek el az Atlétikai Club Bonyhád sportolói.

A győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg az U16-os korosztály Országos Atlétikai Bajnokságát. Egyesületünket az első nap Kajtár Kristóf képviselte a 300 méteres síkfutásban, nem is akárhogyan: új egyéni csúcsot futva, 37.96-tal a 4. helyezést szerezte meg! A verseny második napján pedig tovább emelte a tétet Kristóf: 300 m gátfutásban nagyszerű futással bronzérmet szerzett, 42.18-as új egyéni csúccsal! Gratulálunk Kristófnak és edzőjének, Csábrák Jánosnak!

Az U16-os Országos Atlétikai Bajnokság második napján Scheidler Botond is megmérette magát, méghozzá rúdugrásban. Boti végül az 5. helyen végzett, 370 cm-rel. Gratulálunk Botondnak és edzőjének, Scheidler Gézának!

Szintén Győrben rendezték meg szombaton a felnőtt korosztály Szuper Liga döntőjét, ahol két versenyzőnk mérette meg magát. Kling Réka súlylökésben, sorozatról sorozatra bátrabban dobva, végül 12,15 m-es eredménnyel 6. helyezett lett – juniorként a felnőtt mezőnyben, Márton Anita győztes lökéseit figyelve. Gratulálunk Rékának és edzőjének, Scheidler Gézának!

Böndör Márton is beszállt a Szuper Liga döntőbe, természetesen rúdugrásban. A versenyt bronzérmesként zárta, 475 cm-rel! Gratulálunk Marcinak és edzőjének, Borisz Volkovnak!

Nagy Viktor pedig a Wizz Air Budapest Félmaraton versenyének 10 km-es távján állt rajthoz. Egyéni csúccsal, 35:23-mal ért célba, az 1058 induló között abszolút 7. és korosztályos 2. helyen. Gratulálunk Viktornak és a felkészülését segítő Zsigmond Elődnek!

Hajrá bonyhádi atlétika!