Az idei évben három amatőr futó igazolt az Atlétikai Club Bonyhádhoz. Az amatőr jelzőt ők használják, egyesületünk vezetése ugyanolyan sportoló atlétaként tekint rájuk, mint a középiskolás, aktív versenyzőkre.

Most Nagy Viktort szólítom meg, aki augusztus 19-én a klubunk által Bonyhádon rendezett Nyílt Atlétikai Felkészülési Versenyen, most hétvégén pedig egy nagyobb tömegeket megmozgató erőpróbán állt rajthoz.

Viktor

– Az idei év eleje tartogatott pozitívat is, negatívat is. Egy elhúzódó combsérülés, valamint egy „begyűjtött” koronavírus nehezítette a felkészülésemet. Szerencsére ezzel párhuzamosan sikerült leigazolnom az AC Bonyhádhoz, ami visszaadta a motivációmat. A szekszárdi származású hosszútávfutó, Zsigmond Előd segítségével kezdtük el közösen a visszaépítkezést, aminek a gyümölcse most az év második felében kezdett el beérni. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy most hétvégén, a Wizz Air Budapest Félmaraton versenyének 10 km-es távján sikerült egyéni csúcsot futnom 35:23-mal. Ezzel az időeredménnyel az 1058 induló között abszolút 7. és korosztályos 2. helyen értem célba.

Az idei évben lesz néhány töltelék versenyem még, de amire teljes erőbedobással fókuszálok, az az októberi Spar Maraton, ahol reményeim szerint egy 2 óra 50 perc körüli időeredményért küzdhetek majd.

Az idei évben volt lehetőségem belekóstolni a pályaversenyekbe is, ahol nálam jóval erősebb futókkal versenyezhettem. A jövőben is tervezem a hasonló megmérettetéseket, valamint a mezei futóversenyeket is.

Gratulálunk, Viktor, és drukkolunk a terveid megvalósításához!

Hajrá Viktor, hajrá bonyhádi atlétika!

Viktor MARE7570