Miskolcon rendezték meg hétvégén az utánpótlás és junior országos atlétikai bajnokságot, melyen az Atlétikai Club Bonyhád versenyzői is indultak és nagyon eredményesen szerepeltek. Minden bonyhádi induló bejutott versenyszáma döntőjébe és ott értékes helyezéseket értek el.

Kling Réka diszkoszvetésben (42,45 m) és súlylökésben (12,98 m) esélyt sem hagyott a többieknek: magabiztosan versenyezve gyűjtött be két bajnoki aranyérmet! Néhány nap múlva a Szlovéniában megrendezésre kerülő válogatott versenyen is e két számban képviseli majd hazánkat a szlovén, szlovák és cseh ellenfelekkel szemben.

Böndör Márton rúdugrásban tartja a helyét korosztálya élvonalában, bár ezúttal 4.70-es eredményével meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Dancsó Dorottya néhány hete sérülés miatt még csak könnyített edzésmunkát végzett. Szerencsére a versenyen már egészségesen, gyógyultan tudott részt venni. Sikerült a tavalyi harmadik helyezését megvédenie, idén 5,43 m-rel gyűjtötte be a bronzérmet.

Varga Sarolta az első napon egy óriási egyéni csúcsot futva (12.99) „melegített” be 100 m-en a vasárnapi távolugrásra. Kisebb hátfájással küzdve is  nagyon motiváltan versenyzett. Végig harcban volt az érmes helyért, csak néhány centiméterrel maradt le a dobogóról, végül ötödik lett 5,35 m-rel.

Őri Veronika az érettségi vizsgákon túljutva felszabadultan tudott versenyezni. 100 m-en idén is döntőbe jutott, ahol az idei legjobbját futotta, 12.83-mal a 8. helyet szerezte meg. 200 m-en tavaly épphogy lemaradt a döntőről, de idén nem bízta a véletlenre a továbbjutást: az előfutamból 2. helyen ment tovább. A döntőben remek futással szerzett egy nagyszerű ötödik helyezést (25.96).

Városi Roland kisebb megfázással edzett az utolsó héten, de így is döntőbe tudott jutni 200 m-en, ahol hetedikként zárta a versenyt 22,81-gyel. Majd 400 m-en végig harcban állt a dobogóért, de végül ötödikként ért célba, 49.46-os időeredménnyel. A 100 m-es síkfutásban futamában 4. helyen végzett, ott nem jutott be a döntőbe.

Gratulálunk a remek eredményekhez versenyzőinknek és felkészítőiknek: Borisz Volkovnak, Csábrák Jánosnak és Scheidler Gézának!

Hajrá bonyhádi atlétika!

Fotók a korosztályos OB-ról:

https://drive.google.com/drive/folders/1EdX4tjiuTn4TcVf-pXISE0fFS7_gM3se?usp=sharing