Június utolsó hétvégéjén rendezték meg Budapesten a 127. Atlétikai Magyar Bajnokságot. Az Atlétikai Club Bonyhád színeit hárman képviselhették, négy számban.

E versenyen legeredményesebb sportolónknak Böndör Márton bizonyult, aki rúdugrásban egyetlen kísérlettel, 4,50-es eredménnyel másodikként jutott be a selejtezőből a döntőbe. Ott 4,60-on szállt be a versenybe, azt a magasságot elsőre vitte. A 4,80-as magasságon ugrott ismét, ezt másodikra teljesítette, és ezzel az eredménnyel lett 4. helyezett. Az 5 méteren is próbálkozott, de mindháromszor sikertelenül.

A 400 m-es síkfutásban Városi Roland állhatott rajthoz. Előfutamában negyedikként végzett 49.71-gyel, így indulhatott a döntőben. Ott 49.73-as időeredménnyel az 5. helyen zárta a bajnokságot.

Kling Réka diszkoszvetésben 40,23-mal kezdett, és bár a hatból három dobása érvénytelen volt, az ötödik sorozatban 41,04 m-t elérve 5. helyezett lett. Réka a súlylökés selejtezőjében egyetlen érvényes lökéssel, 10,25-tel 9. lett, így nem jutott be a döntőbe.

Gratulálunk atlétáinknak és edzőjüknek, Scheidler Gézának!

Hajrá bonyhádi atlétika!