Tavaly év elején egykori pécsi edzője, Ferenczi Imre után az Atlétikai Club Bonyhádhoz igazolt Czuth Réka is, aki rendszeresen versenyzett a bonyhádi Atlétikai Centrumban és részt vett edzőtáborainkban is, tehát jól ismerte az itteni körülményeket és sportolóinkat. Vagyis nem a véletlen sodorta egyesületünkhöz. 🙂
Aztán Réka messzire utazott, és szuper híreket olvashatunk amerikai teljesítményéről. A közösségi hálón keresztül faggattuk, hogy is került Nebraskába, milyenek ott az edzések, vannak-e honfitársak a közelében, és milyen eredményekkel is büszkélkedhet pontosan. Íme a válaszlevél:
– Teljes ösztöndíjjal mentem ki Nebraskába. Az edzések totál mások, mint otthon. Augusztus végén – függetlenül attól, ki milyen versenyszámban készül – együtt kezd a csapat alapozni, és kb. másfél hónap 20160214-2után kezdenek kialakulni a csoportok. Mindig van egy versenyünk december elején, ami nem hivatalos verseny, de arra jó, hogy az edzők felmérjék, ki milyen szinten áll. A karácsonyi hazalátogatás után visszaérünk január elején, egy héttel később pedig megkezdődik a fedett pályás szezon, ami azt jelenti, hogy 6 hétig minden szombat-vasárnap versenyzünk. Az ezt követő héten konferencia, azutáni héten 20160214-4pedig az országos verseny. Két hét pihenőt követően ugyanez szabadtéren, úgyhogy aki fejben nincs ott, annak esélye sincs itt kint.
Sok nemzetközi atléta jelenleg nincs a csapatban. Tavaly végzett egy szlovén magasugró, nagyon sokszor vele edzem. Rajta kívül van egy angol es egy ír dobónk. Koroknai Mátéval vagyok egy csapatban, szinte minden nap látjuk egymást.
20160214-5Tavaly távolban ugrottam 630 centis egyénit, idén úgy látszik a magasugrás lesz a befutó számom. Előző hétvégén ugrottam 187-et, ami nem kis egyéni csúcs! A fejlődést mindenképp az edzőmnek köszönhetem, aki nap mint nap építi vissza azt az önbizalmat, amit az évek során elvesztettem. A másik dolog, ami hozzájárul a fejlődésemhez, a légkörváltozás. Az új légkör egyben új kezdetet is jelentett számomra, és emiatt egy percig sem bántam meg, hogy kijöttem.
A legfrissebb internetes bejegyzés február 10-ről:
http://www.huskers.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=100&ATCLID=210702887
Magyar fordításban:
A Nebraska másodévesét, Czuth Rékát is jelölték a hét Big Ten női atlétájának – jelentette be szerdán hivatalosan a konferencia. Czuth 1.87 métert ért el magasugrásban a Frank Sevigne Husker Invitational versenyén, ami egyéni rekord, és holtversenyben a harmadik legjobb eredmény a Nebraska University fedett pályás történelmében. Czuth egy héttel korábban 1.84 métert ugrott, ami az első hat láb feletti ugrása volt (1.84 m = 6-0 1/2 láb). Ő vezeti a Big Ten ranglistát magasugrásban, és holtversenyben második országos szinten. Czuth ezenkívül ötödik helyezést ért el távolugrásban 6.02 méteres eredménnyel a Frank Sevigne Husker Invitational-on.