Az elmúlt két hétben öt korosztály versenyzőinek rendeztek megyei atlétikai diákolimpiát Szekszárdon. A tét az országos döntőbe jutás volt. A III. korcsoport versenyzőitől kezdve már nem csak csapatban, hanem egyéni számokban is versenyeztek a diákok a győzelemért vagy olyan szint eléréséért, amivel biztosíthatják helyüket a győri döntőben.

Az Atlétikai Club Bonyhád versenyzői ezúttal saját iskolájukat, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot képviselték.

V-VI. korcsoport:

A középiskolás korosztály kezdte a versenyeket. A ballagás és a közelgő érettségi mellett nekik még április utolsó hetének szerdáján a versenyre zúduló hatalmas esővel is meg kellett küzdeniük. Sajnos a rossz idő nagyban befolyásolta az eredményeket. Ennek ellenére öt sportolónak a győzelem mellett sikerült olyan teljesítményt elérnie, amivel bejutott az országos döntőbe.

Kiemelkedett a mezőnyből Városi Roland, aki három számban is – 100 m, 200 m, 400 m – egyéni csúcsot ért el. Tőle sokat várunk a május végi döntőben, most elért eredményei alapján mindhárom számban dobogós helyezést érhet el.

Kling Réka formája javulóban van, súlylökésben és diszkoszvetésben is győzött. Kicsit érződik még rajta a műtét miatti edzéskihagyás.

Őri Veronika is két számban győzedelmeskedett, bár 100 és 200 m-es idején is látszik az edzéshiány. Az írásbeli érettségik végeztével újra teljes értékű munkát tud végezni. Reméljük ennek meg is lesz az eredménye.

Varga Sarolta távolugrását a szakadó eső akadályozta, helyette vigasztalódhat azzal, hogy 100 m-en továbbjutott Győrbe.

Braun Marianna magasugrásban jutott tovább. Neki a hátralévő időszakban stabilizálni kell az edzés- és versenyteljesítményét.

IV. korcsoport, Összetett Csapatverseny-ötpróba:

Ebben a korcsoportban is indultak atlétáink az iskolai csapatukban. A fiúk együttesében kiemelkedett Kajtár Kristóf és Scheidler Botond. A Petőfiben tanuló, de a szekszárdi színekben edző és versenyző Gréczy Balázs alkotta trió, kiegészülve Antal Mátéval és a még csak hetedikes Schiszler Ádámmal és Garai Gergővel végig nagyon magabiztosan versenyzett. Az utolsó számban, a 800 m-es futásukkal pedig bebiztosították a győzelmüket.

Egyéniben Gréczy Balázs 1., Kajtár Kristóf 3. helyezett lett, Scheidler Botond 4. helyezést ért el. Kajtár Kristóf mind az öt versenyszámban egyéni csúcsot ért el.

A lányok csapatversenyének végeredményét nagyban befolyásolta, hogy a hatból ketten lemondták a versenyt, így a többiek egyéni versenyzőként tudtak csak indulni. Ettől függetlenül becsülettel, legjobb tudásuknak megfelelően csinálták végig az öt számot.

Ömböli Adél az 5., Radóczy Lotti a 7., Győrfi Liza a 8. helyen végzett.

IV. korcsoport, Egyéni:

Az összetettben megyei bajnoki címet és országos döntőbe jutást elért versenyzők közül Scheidler Botond remek futással jutott a 100 m síkfutás döntőjébe, ahol megjavítva előfutamban elért idejét, a 2. helyen ért célba.

Az előző napon öt egyéni csúcsot elért Kajtár Kristóf imponáló futással, országosan is figyelemre méltó idővel nyerte a 300 m-es síkfutást és jutott tovább.

A lányoknál a még csak hetedik osztályos Ömböli Adél szép versenyzéssel bronzérmet nyert 100 m-en.

III. korcsoport, Összetett:

A csapatversenyben a sok fiatallal felálló csapat a 8. helyet szerezte meg, ők még most tanulják a versenyzést.

Egyéniben Szabó Botond 6. helyezett lett, ami ahhoz képest, hogy néhány hete ismerkedik a sportággal, bíztató a jövőre nézve.

III. korcsoport, Egyéni:

A legjobb helyezést Szabó Botond érte el, aki kislabdahajításban lett 2. helyezett.

Fazekas Natan 60 m-en a 6. helyen ért célba.

II. korcsoport, Összetett:

Az alsótagozatosok összetett versenyében a fiúk a 8. helyen fejezték be a versenyt, a lányok épphogy lemaradva a dobogóról, 4. helyen zártak.

Egyéniben kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szőts Ramóna, aki ezüstéremmel térhetett haza.

Atléta szív, atléta lélek, atléta leszek, amíg élek!

Csábrák János

20220509-3

20220509-2