A téli fedett pályás korosztályos bajnokság jó tükröt mutatott atlétáink előmeneteléről. A központi cél a nyári versenyekre való eredményes felkészülés. A most mutatott forma igen biztató, hiszen több döntős helyezés és egyéni csúcs született a különböző szakágakban.
Nagyon örültünk Böndör Dániel rúdugrónk bajnoki címének, hiszen 470 cm-es eredménye már váratott magára. Az elsőéves junior atléta egyben újabb megyecsúcsot is felállított, korábbi 440 cm-es eredményét túlszárnyalva.
Rúdugróink közül még a dobogó második fokára állhatott Schvara Anna, aki sérülésektől terhes időszakban tudott bizonyítani a nagyon erős leány mezőnyben, valamint Simon Kristóf a juniorok mezőnyében. A junior nők között Lafferthon Viktória 3. helyezést ért el.
A dobogó 3. fokára állhatott a népes mezőnyben Scheidler Barnabás az ifjúsági diszkoszvetés versenyszámában.
Az érmes eredmények mellett remek helyezéseknek is örvendhettünk a hétvégén. Katona Kitti – bár egy kicsit elmaradt egyéni legjobbjától – magasugrásban 6. helyezésével és biztató mozgásával mindenképp a nyári éremesélyesek közé számít. Középtávfutóink is remekül helytálltak, különösen Kocsis Kata, aki 1500 m-20160301-1en (5. hely) és 800 m-en (6. hely) is kiváló versenyzéssel egyéni csúcsot futott. Matos Dávid a juniorok mezőnyében remekelt 800 m-en, egyéni csúcsával a 6. helyre küzdötte magát.
Az előttünk álló hétvégén a juniorok téli dobóbajnokságán Papp Zsófia gerelyhajításban, Kontra Margit pedig diszkoszvetésben áll rajthoz.

Scheidler Géza