Az elmúlt hétvégén a bonyhádi atléták 4 versenyzővel utaztak az U18-U20-as korosztályos fedett pályás Magyar Atlétikai Országos Bajnokságra. A csapat tagjai voltak: Kling Réka, Braun Marianna, Városi Roland és Braun Martin. A kétnapos versenyt fantasztikus körülmények között rendezték meg Nyíregyházán, az új atlétikai csarnokban. A csapattal klubunk két edzője, Scheidler Géza és Hornok Enikő utazott.

Szombaton az Atlétikai Club Bonyhád két versenyzője volt érintett a küzdelmekben. Elsőként Braun Marianna lépett a pályára magasugrásban, és nagyon okos, összeszedett versenyzéssel a 9. helyen zárt a 16 fős nagyon erős mezőnyben, méghozzá új egyéni csúccsal, 158 cm-rel. Sőt, a 162 cm-es magasságon is bíztató kísérleteket tett.

Még aznap Városi Roland állt rajthoz a gyilkos távon, a 400 méteres síkfutásban. Magasugrónk ezzel új terepen bontogatja szárnyait és nem is akármilyen eredménnyel: futamát magabiztosan, egy bátor futással megnyerte, összesítésben pedig a 19 fős mezőnyben az előkelő 4. helyet szerezte meg új egyéni csúccsal, 50.17-es idővel. Az első nap az AC Bonyhád atlétái számára itt zárult. Az este a feltöltődésről, regenerációról, finom vacsoráról és egy kis szakmázásról szólt.

Vasárnap a versenyzést Kling Réka, válogatott súlylökőnk kezdte. Első három kísérlete lökésről-lökésre jobb és jobb lett. A 3. sorozatban 13.00 métert ért el, amivel a versenyt is megnyerte és országos bajnoki címet szerzett.

A nap következő versenyzője Braun Martin volt magasugrásban. Az U20-as korosztályban szép mezőny gyűlt össze, és Martin nagyon szépen helyt állt. A 185 cm-t nagyon magasan és magabiztosan ugrotta, de ezután fájlalta a lábát és ez picit kizökkentette. Ennek ellenére 190 cm-re is volt bíztató ugrása. Végül a 7. helyen zárt 185 cm-rel.

A napot a szombatihoz hasonlóan Városi Roland zárta egy 200 m-es síkfutással. Roland a 3. futamban állt rajthoz és egy bátor, jó futással a futamát itt is megnyerte. Összesítésben a 6. helyen zárt új egyéni csúccsal, 23.07-es idővel.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek! Hajrá bonyhádi atlétika!