Az Atlétikai Club Bonyhád 25 éves jubileumát ünnepeltük november 17-én. Az Atlétikai Centrum megtelt hajdani és mai atlétákkal, hozzátartozókkal, sportbarátokkal. Öröm volt nézni, ahogy mosolyogva egymásra találtak a régi ismerősök, és képzeletben máris az egykori sportpályán találták magukat, felelevenítve a közös történeteket.

A bejárat közelében elhelyezett tablókon a klub eddigi 20 válogatott atlétáját mutattuk be, akik 48 alkalommal viselhették a magyar mezt, öregbítve egyesületünk hírnevét. A kiállításon az 5 helyi atlétikai beruházást, létesítményt is bemutattuk: a gimnázium 2006-ban felújított atlétikapályáját, a 2010-ben felavatott Atlétikai Centrumot, a 2016-ban átadott Schulek Ágoston ugrópályát, az idén felavatott Városi Atlétikapályát, és a most zajló beruházást, melynek köszönhetően egy magasabb rúdugró részleggel bővül az Atlétikai Centrum.

Scheidler Réka, klubunk rúdugrójának klarinétjátéka nyitotta a rendezvényt, melyet Hornok Enikő utánpótlásedzőnk konferált, külön köszöntve Filóné Ferencz Ibolyát, Bonyhád város polgármesterasszonyát, Andorka Gábort, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatóját, Ónodi Szabolcs nyugalmazott gimnáziumigazgatót, az Atlétikai Club Bonyhád alapító tagját, és György Ferencet, az Atlétikai Club Bonyhád alapító elnökét.

Csábrák János vezetőedző értékelte az elmúlt 5 év munkáját és eredményességét, és mint mondta: ez az 5 esztendő volt a klub eddigi legeredményesebb időszaka. Ez a díjátadáson is látszott, hiszen 11 olyan sportoló kapott kiemelt jutalmat, akik a tavalyi és az idei évben országos versenyen dobogóra állhatott: Balogh Péter, Böndör Márton, Dancsó Dorottya, Kling Réka, Kocsis Kata, Márton Ferenc, Panghy Márton, Scheidler Botond, Scheidler Dávid, Szabó Máté, Városi Roland. A 4-8. helyezést elérők tárgyjutalmat vehettek át, és a legapróbb atlétáink sem mentek haza üres kézzel.

Bartha Dávid, az Atlétikai Club Bonyhád egykori sprintere tanulmányi ösztöndíjjal végzett Amerikában, ottani sportolói tapasztalatairól, élményeiről tartott élménybeszámolót, „Amerikából jöttem, mesterségem címere: bonyhádi atléta” címmel. Dávid kiemelte, hogy az itthoni személyre szabott edzői figyelmet a tengerentúlon nem lehetett kiérdemelni, ezért sokszor jutottak eszébe bonyhádi nevelőedzői.

Kirchné Máté Réka klubelnök záróbeszédében hangsúlyozta, hogy bonyhádi atlétának lenni egy életérzés, amit bizonyít, hogy a klub elnökségének tagjai és versenybírói egyaránt hajdani atléták, akiket máig visszahúz a szívük a pálya közelébe. Gratulált az atlétáknak eredményeikhez, és köszönetet mondott szüleiknek a támogatásért.

A rendezvény kitűnő hangulatban, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a terített asztalok mellett.

A jubileumi rendezvényen készült fotók itt tekinthetők meg:

https://drive.google.com/drive/folders/1-gONFSU64bvjO1eihh4EUo24ORpSMYZA?usp=sharing