Június 17-én az AC Bonyhád versenyein segédkező versenybírókat láttuk vendégül egy finom vacsorára és egy jóízű beszélgetésre. A rendezvény nyitányaként Csábrák János edző értékelte a fedett pályás szezont és az első félévi versenyeket:
Összesen 15 versenyt rendeztünk, avagy társszervezői voltunk: 4 felkészülési verseny, 1 serdülő és 1 gyermek Boros Dezső emlékverseny, 1 fedett pályás és 1 szabadtéri TANAK /fogyatékkal élők/ diákolimpia, Kis Iskolák versenye ill. II. kcs. megyei atlétikai döntő diákolimpia, 2 Sport XXI. gyermekverseny, „Malackergető” Szilveszteri futás (nagy siker volt az előző évben, hagyományt teremtettünk vele, városi rendezvénnyé vált), „Jótékonysági futás a Bonyhádi Mentőállomásért”, „Schulek Ágoston pályaavató verseny” (az első szabadtéri rendezésünk az új ugrópályán).
Versenyrendezési tapasztalatok: A serdülő OB előtti versenyünk az indulók nagy létszáma (kb. 250 fő) miatt igen megnehezítette a verseny lebonyolítását, de nagyon jól helyt álltunk, komolyabb kritikát nem kaptunk. Jövőre szét kellene választani az újonc és a serdülő korosztályt, külön versenyt rendezve nekik az OB előtt, vagy nem kell minden számot megrendezni. A Szerbiából (Újvidék) érkezők két alkalommal is emelték a versenyeink színvonalát, segítettek az elektromos időmérésben. Az időjárás lehetővé tette két téli dobóverseny megrendezését, ami fontos volt a versenyzők szempontjából. Ugyanakkor kissé megnehezítette a versenybíróság munkáját, hiszen megoszlanak a versenybírók – ha vagyunk elegen akkor nem gond. Igyekeztünk folyamatában kirakni az eredményeket a faliújságra, a tájékoztatás végett.
A MIR rendszer működtetése: Bandel Zsanett és Toderoné Reidl Rita vezette a versenyirodát, köszönjük a munkájukat, jövőre még jobban kell erősíteni és biztosítani számukra a zavartalan munkát. A MASZ szigorú előírásának megfelelően használtuk a MIR-t: előnevezés – jelentkeztetés – futambeosztás – jegyzőkönyv elkészítése – végleges jegyzőkönyv.
Technikai fejlesztések: MIR rendszer beüzemelése, kerekes indítóállvány elkészítése, 60 m rajthely áthelyezése hátrébb, új teremsúlygolyók használata, szabadtéri szélirányjelző beszerzése.
Végezetül Csábrák János és Scheidler Géza edzők tisztelettel megköszönték valamennyi versenybíró munkáját, mellyel hozzájárultak a versenyek sikeres lebonyolításához.