Miskolc adott otthont idén az U23-as és U20-as korosztály Atlétikai Magyar Bajnokságának. A jól szervezett versenyen 10 versenyzőnk állt rajthoz, 14 versenyszámban. A versenyzést Balogh Péter kezdte volna, aki az U23-as EB-szint teljesítésére is készült, és nagy eséllyel dobogós helyen végzett volna, ha egyre erősödő lábfej fájdalma miatt nem kényszerült volna a verseny lemondására a bemelegítés után.

Fortuna támogatását most Kling Réka és Böndör Márton érezhette. Réka súlylökésben nem talált legyőzőre és bár eredménye (13,19 m) elmaradt kicsit egyéni legjobbjától, versenytársai nem tudták legyőzni. Diszkoszvetésben viszont elmaradt a várt eredménytől, így csak a bronzérmet vehette a nyakába.

Böndör Marci nehezen kezdte a versenyzést, három magasságot is csak harmadik kísérletre vitt át a rúdugró pályán, mégis sikerült 500 cm-t teljesítenie. Az 510 cm-es magasság második próbálkozása hajszál híján sikerült. Sajnos a harmadik sem lett eredményes, így az EB és VB részvételt jelentő ugrás még várat magára.

Dancsó Dorottya csodás versenyzéssel, több egyéni csúcsot is ugorva lett 3. távolugrásban az U20-as mezőnyben, 535 cm-es eredménye igazán elismerésre méltó. Magasugrásban pedig 155 cm-es eredményével a 4. helyen zárt.

Szintén a dobogó alsó fokára állhatott Szabó Máté az U23-as mezőnyben, ami azért is külön elismerésre méltó, mert a téli időszak nagy részében sérüléssel küszködött.

További remek helyezések is születtek még a kétnapos verseny során. Őri Veronika kiugró formában az 5. helyen végzett 100 m-es síkfutásban, míg 200 m-en 3 századdal lemaradva a döntőről 9. helyen végzett.

A gerelyhajító Wurst Bálint belépve az U20-as korosztályba egyéni csúccsal (47,66 m) lett 8. helyezett.

Magabiztosan kezdett, majd elbizonytalanodott az U23-as magasugrás mezőnyében Matos Dániel, aki így a 4. helyen zárta a versenyt.

Nem sikerült a beszállás a rúdugrók versenyébe Scheidler Dávidnak, aki még nehezen találja a formáját a nyári szezonban, ezért eredmény nélkül végzett.

Nagy öröm volt újra együtt versenyezni a dobó Balogh Mátéval, aki két éve Sopronban végzi egyetemi tanulmányait, de vállalva a versenyzést, diszkoszvetésben az 5. (40,23 m), súlylökésben a 7. helyen végzett (12,98 m).

Az érmek és helyezések ismeretében büszkén mondhatjuk, hogy a bonyhádi atléták ismét kitettek magukért. Gratulálunk valamennyi sportolónknak és edzőiknek!

20210614b