A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium telekhatárán megvásárolt, 2000 négyzetméteres üzemcsarnokból kialakított Atlétikai Centrumot 2010 áprilisában avatták fel. A létesítmény azóta napi rendszerességgel ad otthont testnevelésóráknak, atlétikaedzéseknek, szabadidős rendezvényeknek, versenyeknek és sporttáboroknak.

Az Atlétikai Club Bonyhád bázisa is a létesítmény, melynek 5 méteres belmagasságát mára kinőtték az egyesület rúdugrói: Böndör Márton 500, Scheidler Dávid 490 cm-es egyéni csúccsal büszkélkedhet. Erre a fejlődésre számítottak az egyesület vezetői, ezért már évekkel ezelőtt megtervezték és kezdeményezték a csarnokbővítést, melyre most nyílt lehetőség.

Andorka Gábortól, a gimnázium igazgatójától megtudtuk, hogy kb. 400 négyzetméternyivel nő a csarnok területe. Ennek a résznek a belmagassága immár 8 méteres lesz, így a válogatott rúdugró táborait is meg tudják rendezni Bonyhádon. A közel 300 millió Ft-os beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően, a Magyar Atlétikai Szövetség jóváhagyásával és támogatásával valósulhat meg. Az előkészítő munkálatok június elején megkezdődtek, és ahogy Andorka Gábor fogalmazott: reményeik szerint még az idei évben be is fejeződnek.

A gimnázium az udvarán lévő szabadtéri ugrócentrummal, a 200 m-es polytan borítású futókörrel, a dobószámok megrendezésére alkalmas felületekkel, a 300 fős kollégiummal, konyhájával és pihenőparkjával lehetővé teszi a városi sportéleten túl regionális, országos sportversenyek, edzőtáborok megvalósítását. Mindehhez csatlakozott tavaly a Városi Sporttelepen kialakított atlétikapálya a 400 méteres futókörrel, így ma már biztos célpontot jelent Bonyhád a hazai atlétika térképén az eredményes felkészülési lehetőségeket kereső egyesületek számára.

20210611 IMG_2109