Hat-tíz éves gyerekeknek indít atlétikai programot a Budapest 2023-as világbajnokságra készülő Magyar Atlétikai Szövetség, Kölyökből Atléta Program elnevezéssel. Ennek a korosztálynak a játékos feladatok és a versenyzés élménye a legfontosabb, amit a szervezők is pontosan tudnak, így a program erre épül. Szeptemberben többszintű versenyrendszer indul, amelybe akár más sportágakból is jelentkezhetnek gyerekek.

A világbajnokság remek lehetőséget nyújthat arra, hogy hatással legyen a magyar fiatalok egészségére, sport iránti elkötelezettségére is.

A program vezetője a bonyhádi Scheidler Géza, aki a regionális koordinátorokkal együtt az egyesületekkel is tartja a kapcsolatot, ahol a program egy élő rendszerként fog működni. Az egyesületek feladata lesz, hogy az iskolákból minél több tehetséget próbáljanak rávenni a programhoz való kapcsolódásra.

„Célul tűztük ki, hogy egységes szerkezetbe és rendszerbe foglaljuk a gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek által válogatott gyakorlatokat, segítve a tájékozódást a világháló dzsungelében. Elérhetőek lesznek videóanyagok kérdésekkel, hibajavításokkal, amiket minden edző, testnevelő  tanár könnyen értelmezhet és alkalmazhat” – mondta a vezető.

Forrás: origo.hu