A Bonyhádi Evangélikus Gimnázium Atlétika Sportágban Tehetséges Fiatalokat Segítő Közhasznú Alapítványt 2009 novemberében hozták létre. Időközben az elnök és a titkár lemondásával működésképtelen lett az alapítvány. Az elmúlt hónapokban azonban az alapítók közül Csábrák János és Scheidler Géza kezdeményezték a törvényesség helyreállítását, és egy új kuratórium felállításával lehetett orvosolni a problémát.

A Szekszárdi Törvényszék az alapító okirat módosítását elfogadta, a civil szervezet adataiban bekövetkezett változást nyilvántartásba vette. Az eddigi kuratóriumi tagok lemondását követően Csábrák Jánost jegyezték be új kuratóriumi elnökként, Kirchné Máté Rékát új kuratóriumi titkárként, a további új kuratóriumi tagok pedig Bartha Viktória, Énekes Béla és Scheidler Géza.

Az alapítvány – melynek céljai között szerepel az országos szinten eredményes tanulók támogatása ösztöndíjjal, és a korszerű felkészítéshez szükséges eszközök, technikai berendezések beszerzése is – továbbra is várja az adó 1%-os felajánlásokat.

Adószám: 18000902-1-17.

Számlaszám: Takarékbank 71800013-11146371.