A Völgység Talentuma kitüntetést minden márciusban 3-5 fiatalnak ítéli oda a díjat alapító Völgységi Tehetséggondozó Egyesület, a felterjesztett 12-20 év közötti fiatalok közül választva. Az egyszeri ösztöndíjjal járó elismerést olyan tanulók kaphatják meg, akik országos vagy nemzetközi szintű, kiemelkedő eredményeket értek el a művészetek, tudományok vagy a sport területén. Az idei évben az Atlétikai Club Bonyhád súlylökőjének, Kling Rékának is megítélték a Völgység Talentuma címet. Gratulálunk, Réka!

Kling Réka a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, az Arany János Tehetséggondozó Program résztvevője. Hatodik éve sportol, súlylökőként és diszkoszvetőként érte el legnagyobb sikereit. Tavaly a súlylökés országos ifjúsági bajnoka lett, diszkoszvetésben 2. helyen végzett. Súlylökésben megszerezte a kvalifikációt az Ifjúsági Európa Bajnokságon való induláshoz. Az ismert okokból az EB-t nem rendezték meg nyáron, ahol döntős helyezést reméltünk.

Az idei téli fedett pályás szezonban már az idősebb, U20-as kategóriában állt rajthoz, ahol ismét kvalifikációs szintet ért el, így idén is reménykedhet az EB-n való indulásban. Jelenleg a korosztályos világranglista 24. helyezettje.

Nagyon jó tanuló 4,7 feletti átlaggal, és remek közösségi ember.